tisdag 30 oktober 2012

Skitsnack

Jag erkänner att det inte var så snällt och/eller genomtänkt att äta en vitlöksbaguette (del därav) i bilen, på väg till jobbet idag... med hänsyn till arbetskamraterna.

Inte nog med att det stank vitlök av mig, magen bestämde sig för att det var dags att allt kom ut direkt när jag kom till kontoret så jag stank på fler sätt.

Eller, magen bestämde det när jag hade ca 1 mil kvar... Att en mil, i bil, kan vara så evighetslång. Jag ökade hastigheten för behovet var, minst sagt, trängande... och bestämde att om polisen står efter vägen och stannar ska jag bara kasta ut min väska med plånbok, iPad, mobiler och allt och bestämt peka bortåt och deklarera att DÄR jobbar jag, "antingen följer ni efter dit eller så kommer jag tillbaka och hämtar allt när jag varit på toa - jag erkänner att jag körde för fort men det är värt 2000 spänn om jag slipper skita på mig!"

Som tur var stod det inga poliser, jag slapp köra den (pinsamma) ramsan och kom fram precis i tid till att toaletten var renstädad och fräsch.

Sensmoral - ät inte yoghurt och Cheerios hemma för att sen stanna på Willy's och köpa ett nybakt vitlöksbröd, om du inte vill riskera kacka i brallan!

Det blev helt enkelt för fullt i tarmen och det som tas in, måste komma ut...

Dagens skitsnack! Välkommen tillbaka för nytt smaskigt ämne imorgon...

måndag 29 oktober 2012

Aj!

Influensavaccinet taget och papper från Sahlgrenska överlämnade till min privatläkare. Han är underbar! Just for the record... Recept förnyades och trots att jag har massa olika smärtstillande lyssnar han på mig om jag säger att jag vill byta nåt, kombinera några, ha nåt annat - självklart inte om det skulle vara något som är skadligt/farligt, men han lyssnar på mig som patient och vet om att tillvänjning och beroende är något som är näst intill omöjligt för mig, av medicinska anledningar.

Föredrar privatläkare framför vårdcentral. Min läkare har TID för mig, lyssnar och tittar inte stressat på klockan varannan sekund för att nästa patient väntar. DET är värt mycket bara det...



söndag 28 oktober 2012

Eid Mubarak

Den här helgen har gått i lugnets tecken. Började i fredags med ett fira Eid hos svärföräldrarna. Traditionell aprikosgryta med kött och kalkon serverades, men eftersom det inte är min favorit fanns det även kyckling.

Jag frågade om jag skulle åka hem och fixa mig först eftersom jag hade jeans och en hoodie på mig men enligt gubben behövdes det inte. Svärmor tyckte dock inte att det var det finaste hon sett mig i så hon försåg mig med en tunika istället. Lite roligt att vi kan ha samma storlek nu...

Lördagen bestod av min favoritsyssla - shopping som avslutades med sen lunch på Jensens Bøfhus.

Idag vaknade jag på tok för tidigt och insåg att det var ännu tidigare eftersom någon bestämt att klockan skulle ställas om. Katten kräktes och det var lika bra att gå upp. Virkade en mössa och planerade dagens matsedel...

Brunch: Omelett med bacon, lök och mozzarella toppat med paprika och gräslök.

Middag: Ugnsgrillad kyckling med ris och sås.

Nu: Soffhäng!






måndag 22 oktober 2012

Stars for Life

Konserten igår var, som jag misstänkt innan, spektakulär och mäktig!

Det var fullsatt och trots att både musik och artister var medryckande satt alla snällt ner i sina stolar... Såna föreställningar borde vara med ståplatser (om man av ålder/sjukdom/handikapp måste sitta ner) så publiken dansar med!

Innan gjorde vi ett snabbt besök hos broder och efter åkte vi förbi i Forshaga och köpte sallad eftersom mamma pga magsond inte har nån direkt mat hemma. På pizzerian blev vi sittande och pratade med ägaren ett tag eftersom jag känner honom sen många år... Vi fick även lite mat han lagat till sig och familjen - det står alltid nåt gott och kokar i köket och jag brukar försöka snika till mig ett smakprov även om jag nu har en svärmor som lagar liknande mat. Igår var det en soppa med matvete, kikärtor och lammkött - trevlig förrätt till min sallad.

Bjöd på frukost på jobbet idag för det fanns inte heller hos mamma. Svängde förbi bageriet och hämtade nybakat bröd och affären för pålägg. När jag kom till jobbet satt alla runt matbordet och väntade.

Om Stars for Life kommer till en stad nära dig - GÅ!


lördag 20 oktober 2012

Fyndhelg

Jag hade ett val den här helgen...

Åka på utförsäljning i Karlstad och fynda kläder och gardiner... ELLER knäskura golvet i köket och hallen. Där satt jag i soffan, sent på fredagskvällen och vägde de två alternativen mot varandra - shoppa... knäskura... shoppa... knäskura...

De som känner mig - nej, de som känner vilken kvinna som helst - skulle direkt kunna säga att shoppingen vinner!

Vad gör jag då? Jo, jag fyndar på nätet, går och lägger mig och knäskurar golven i flera timmar direkt när jag vaknar. Nu är det rent i alla fall. Det krävdes bara en hederlig, gammaldags skurborste, en blandning av bakpulver, vinäger, diskmedel och ljummet vatten - och en hel del jäklar anamma! Jag fick skurgumme händer... blåsor alltså, men jag är nöjd med min insats!

Onlineshoppingen blev ett riktigt fynd! Klänning, byxor och överdel för 49:- och fraktfritt! Hoppas det är lika fint i verkligheten som på bild...

Imorgon blir det Karlstad, men utan utförsäljning. Jag och mamma ska gå på Stars for Life, vilket jag tror blir en mäktig upplevelse!


torsdag 18 oktober 2012

Har ni fest eller?

Snart slår klockan om och det blir fredag... Dagen som det festas vilt runt om i Sverige. Det är inte fest utan det festas, vilket tydligen är synonymt med att supa skallen i bitar.

Detta festande förstår jag inte! Jag vet att jag skrivit om det tidigare, men jag förstår fortfarande inte... Ta ett glas vin, ta två... Ta ett par öl... men sup inte så du inte kommer ihåg gårdagen imorgon! Vad är nöjet i det?!

Det oroar mig faktiskt att det dricks så häftigt och att ung som gammal häller i sig såna mängder - det är inte nyttigt och det kostar massor. Folk klagar över att de inte har råd med det ena och det andra, men kan gå till Systembolaget och köpa massa alkohol utan att blinka och utan att tycka att det är något konstigt.

See where I'm going?

"Snart är det fredag! Nån som ska ha fest? Är man bjuden?"
"Dags att festa! Skål på er!"

Jag blir ledsen när jag läser alla statusuppdateringar på Facebook... Det ser inte bra ut att vecka efter vecka lägga upp dessa statusar och bilder på inköpen. Skulle man, Gud förbjude, säga något om det, blir det jordens liv, debatt och diskussion. Alkoholen är tydligen helig! Säg inget ont om den för då ska du brinna i helvetets eviga eld!

Missförstå mig rätt, än en gång, jag tar mig ett glas vin någon gång ibland, till god mat eller efter en god middag när man sitter i soffan och ser på något trevligt på tv'n eller pratar... men jag gör det för att det är gott, inte för att bli full. Är vinet inte gott dricker jag inte upp det och jag tycker inte om annan alkohol än vitt vin och riktig engelsk cider. Jag kan inte för mitt liv förstå meningen med att hälla i sig en 75:a blandat med Red Bull, 15 öl och några Bacardi Breezer på en fredagkväll, vakna upp utan minne på lördagen och börja om när lördagskvällen kommer för att däcka på badrumsgolvet efter att ha kräkts upp fyllemiddagen man åt innan.

Är det att festa?!

Fest för mig är inte att supa sig redlös, kräkas upp sitt maginnehåll, däcka på golvet, börja om när man vaknar till liv och få blackouter. Jag tycker om att minnas mina fester, minnas att man hade trevlig med sina vänner, att man åt god mat, kanske delade en flaska vin, satt och pratade, alla behåller sitt medvetande på en acceptabel nivå och att man dagen efter inte behöver ringa runt för att fråga vad man gjorde eller sa.

Jag kanske är konstig - men det må så vara!


  

tisdag 16 oktober 2012

Avslöjar mig själv

Ni kanske tror att jag skriver allt om mig själv här, men självklart finns det sidor jag inte skriver om, saker jag tycker är för privata, även om halvnakna tjockisbilder säger nåt annat. Jag har ett privatliv också som inte avslöjas här...

Tänkte i alla fall avslöja några saker som ni (och kanske min man) inte visste om mig...

- Jag har, sen "På rymmen" gick på tv, haft en hemlig förälskelse i Heavy. Det gör därför min dag att höra när han är med på Rockklassiker på morgonen och den radiostationen är därför min favorit (plus att de spelar bra musik).

- Jag kan bara sminka halva ansiktet. Synen och förmågan att använda vänster hand gör att vänster sida av ansiktet inte går att sminka. Detta gör att jag bara gör en bassminkning där skillnaden inte blir lika märkbar.

- Jag har en nära nog sjuklig åtrå till färska jordgubbar och clementiner och skulle kunna trycka i mig flera kilo varje dag om jag fick... och hade råd.

- Jag gillar/älskar Cult Design's ljusstakar och har många och när jag räknade igår tror jag att jag kom fram till att jag hade 48 st Change-manschetter, olika färger, olika former, att byta med i ljusstakarna. (Om någon, av någon anledning, vill ge mig en liten present så är en manschett till Cultljusstakar ett säkert kort. Färg och mönster spelar ingen roll. Allt funkar! Just sayin'...)

- Jag är besserwisser... fast å andra sidan har jag för det mesta rätt! ;)



lördag 13 oktober 2012

En helt vanlig lördag

Sovmorgon till 8.30. Äppelpaj till frukost. Dusch. Makeup. Klänning. Högklackade stövlar. Biltur med maken till Mariebergs köpcentrum. EM Möbler, Claes Ohlson, Indiska och Cervera. Shoppa gratis med Wrapp.

Så långt allt normalt för en lördag. Hem till svärföräldrarna för sen lunch och fira att gubben gjort klart utbildningen och kan titulera sig Personlig tränare med Internationell licens - inte varje dag man får fira det.

Hem. Städa lite. Göra te. Sitta i soffan. Fruktstund. Te och en godisbit. Tv. Film. Tända ljus. Mysa. Njuta av livet.

En helt vanlig lördag i mitt liv... (Fast jag äter inte alltid äppelpaj till frukost, just for the record.)

Vad tycker vi om pälsar?

Jo, men, så... att, eh... Jag har en minkpäls och en persianpäls i min ägo. Vet inte om man vågar använda dem eller sälja dem. Det finns ju två läger - ett som säger att päls är av ondo och djurplågeri och ett som tycker det är okej och gärna skulle ha eller har en eller flera själv.

Dessa pälsar har jag inte köpt utan de har varit en gåva. En passar och en inte, men jag tror inte jag kommer använda någon av dem. Frågan är om man ska sälja dem. De är äkta och av mycket bra kvalitet. Minkpälsen är den jag skulle kunna tänka mig använda, men det är den som inte passar... eller ska jag låta sy om den...? Och vågar man i så fall gå ut i den utan att vara rädd att få rödfärg kastad på sig av fanatiska djurrättsaktivister?

Har även en pälsmössa och pälskrage/halsduk/stola som jag tycker är fina men inte vet om jag kan ha... Tycker jag ser ut som ett ollon när jag har mössa - och vem vill gå runt och likna en penis när det blir kallt om öronen?!

Vad känner ni som läser för pälsar - för eller mot? Om någon vågar uttala sig och lämna kommentar...

söndag 7 oktober 2012

Missade middagar

Tittade igenom iPaden och hittade middagar som kommit och passerat... Kalv Tikka Masala med ris, Irakisk kolgrillskebab med bulgur, Chili con carne och Strimlad fransyska med potatisgratäng och lättbrynta grönsaker.

Middagar jag minns, glömt dela med mig av och just nu, i skrivandets stund, skulle vilja ha framför mig!






  

lördag 6 oktober 2012

Rosa bandet

I år köpte jag mitt Rosa band på Lindex. Gillar att det är något man faktiskt kan använda samtidigt som man stödjer cancerforskningen.

100:- kostade detta armband som är en del i Lindex Missoni-kampanj och 50:- går oavkortat till bröstcancerforskningen.


Falköpings Event 1 december


Jag kommer delta på på Falköpings Event den 1 december och delar rum med Celine och jag hoppas det kommer lagomt mycket folk och är säker på att det blir en rolig och givande tillställning! 

Anmäl dig du också, vet jag!

 

fredag 5 oktober 2012

Publicerad

I måndags kom Ica Kuriren ut där jag är med i modereportaget. Tyvärr fick jag aldrig min prenumerationstidning och trots att jag ringde och efterlyste den dök den aldrig upp... liiite surt vill jag lova! Köpte ett exemplar och skickade till mamma, men hade uppskattat att få mitt utlovade nummer själv också!

Bilderna kom i alla fall från Fotograf Peter Knutson. Jag gillar inte mitt utseende när jag ler så därför gör jag aldrig det när jag tar bilder själv. Tycker jag ser ut som ett lallande få, men jag tycker mycket om bilden med jeans och röd topp. De andra är väl bra också, men jag ler för mycket för att gilla mig själv på dem...

Provar glasögon med Hedvig Andér. Foto: Peter Knutson

Foto: Peter Knutson

Jämför då och nu... Foto: Peter Knutson

Foto: Peter Knutson

Foto: Peter Knutson