söndag 31 mars 2013

Mätt i magen

Idag började vi dagen med att städa och tvätta och hur tråkigt det än är att göra så är det bra skönt när det är klart och hemmet är rent och fint.

Eftersom det är söndag, Påskdagen, och fint väder kände jag mig inspirerad till en ordentlig söndagsmiddag.

Bakade eget bröd, gjorde lammgryta, kokt potatis, sallad och en bytta med pressgurka. Duktigt och fullt av vuxenpoäng, eller hur?

Vi har nu ätit och sitter båda i soffan med någon form av matkoma och ett hopp om att energin ska komma tillbaka...


  

fredag 29 mars 2013

Tävlar om presentkort



Jag är med och tävlar om ett underbart presentkort från Cellbes värt 500:- hos Celine Naminah!

Buzzar för tänderna

Har fått hem två paket från Buzzador...

Det ena innehöll tandkräm från Oral-B Pro Expert och det andra tuggummin och munskölj för barn från Flux.

Tuggummiaskarna har jag delat ut och alla barn som provat har gett flera tummar upp! Munsköljet, däremot, har det inte blivit lika positiva omdömen för... Jag tyckte det smakade som en blandning av det flourtanten kom med, som vi skulle gurgla och skölja runt i munnen i skolan, och tre timmar gammalt, tuggat, tuggummi. Barnen något positivare än mig, men ingen wow-upplevelse och de var inte så tända på idén att fortsätta använda det.



Tandkrämen hade helt okej smak och tänderna kändes rena efter. Det ska göra tänderna vitare utan att skada emaljen samtidigt som det motverkar tandsten och karies. Den kan vi nog tänka oss att fortsätta använda...


Om du också vill prova olika produkter, gratis, tycker jag att även Du ska bli Buzzador! Det är gratis att registrera sig. Fyll i dina intressen/vad du gillar och sen är det bara att vänta på en lämplig kampanj att tacka ja till! 

  

Långfredag

Igår var vi ute med jobbet och det blev en blöt kväll för vissa... Jag var chaufför så jag drack isvatten, vilket tydligen blev jobbigt för de andra - de hade sett fram mot att se mig dricka vin och bli lite full även jag... Det får vi ta en annan gång dock!

Vi började kvällen på Bishop, innan middagen på Slottskällaren. Maten var mycket god! De andra åt förrätt, men om jag skulle orka varmrätten insåg jag att förrätt bara var att glömma. Vi fick en aptitretare först, i form av en god soppa med jättegott bröd till... sen smakade jag på danskens förrätt - Råraka med löjrom och alla klassiska tillbehör... Mums!

Varmrätten blev flamberad pepparstek på oxfilé med två olika såser och pommes/gratäng. Alla tog samma varmrätt så vi tog in både gratäng och pommes och jag tog lite av varje.

Några beställde in osttallrik och jag och chefens fru delade på en choklad- och hasselnötsefterrätt - himla god och alldeles lagomt mycket och sen fick jag danskens jordgubbar och hallon som kom med hans osttallrik.

Vinet, ölen och alkoholen flödade... Inga sura miner där inte!

Efter middagen bestämdes det att vi skulle gå till Harry's och det var jag inte särskilt taggad att göra, men det var tydligen obligatoriskt, sa chefen, som sen avvek med sin fru innan vi hann gå in, men regeln för kvällen var "Var snäll mot Marie, i övrigt är ALLT tillåtet!".

Och snälla var de på alla sätt och vis, fyllkajorna *ler*

Helt plötsligt skulle vi knalla över halva stan till Ritz istället. Det var kallt! Jag var inte förberedd på äventyr så mitt klädval kunde varit bättre och jag frös!

Ritz är ett ställe för 20-åringar. Jag och dansken var garanterat äldst! Musiken var alldeles för hög och dance-techno-trance-disco är inte min favoritmusik, särskilt inte i kombination med ett evigt blinkande med stroboskop som nästan gav anfall... Jag tröttnade när jag helt plötsligt stod själv vid ett barbord utan en arbetskamrat inom synhåll så jag skickade sms och taladeom att jag går ut och ville nån ha skjuts hem fick de komma ut. Snart var de ute och vi var på väg till Burger King för lite... fyllemat... antar jag.

Jag är för gammal... eller för nykter för såna rundor tror jag...

Sen fick de skjuts hem och jag var hemma strax efter kl 2. Lite halvseg idag vilket kanske passar bra en långfredag...

fredag 22 mars 2013

Varning för Electronova



Jag gjorde "dumheten" att köpa en deal via Groupon - ett företag jag inte har några problem med och som har en mycket väl fungerande kundtjänst...

Problemet är den levererande parten - Electronova!

Sällan har jag skådat ett så underligt skött företag. De hänvisar till en mailadress ingen kollar av, ett telefonnummer ingen någonsin svarar på och bemöda dig inte att lämna meddelande på telefonsvararen för de kommer inte ringa upp dig ändå.

Jag beställde ett LifeProof-skal för iPhone 5. Leveranstid ca 11 dagar och priset var 499:- Normalt kostar de 799:- så det kändes som en bra deal... trodde jag.

11 dagar kom och gick, 15 dagar, 20 och 25... Jag mailade Electronova, ringde, lämnade meddelande och till slut ringde och mailade jag Groupon. Efter påtryckningar dök skalet upp.

Tyvärr visar det sig inte vara ett äkta LifeProof-skal. Kvalitén är under all kritik! Skalet går sönder på viktiga punkter i princip omedelbart! Det finns ingen möjlighet att detta skalet ska skydda iPhonen mot vatten, fukt, smuts, stötar osv... - det håller ju inte ens att hålla i!

Kontaktar självklart Electronova som inte heller nu svarar... Kontaktar Groupon och får i samma veva ett mail från dem att det kommit till deras kännedom att skalen som sålts inte håller utlovade mått och att de påbörjat en utredning för att se hur det ska lösas och vad som hänt - kunderna kompenseras under tiden med 100:- till valfri deal, i väntan på vidare svar.

Groupon tar sitt ansvar gentemot mig som kund, men att blivit lurad till ett skal som inte är äkta men betalat för äkta vara gör mig mycket arg! Jag googlade Electronova och bluff och hamnade på Sweclockers forum där en representant för Electronova var osedvanligt aktiv efter att det kommit negativ kritik.

Jag valde att maila den som utger sig att vara Electronova. Svaren jag får verkar vara skrivna med Google Translate - ord som inte existerar i svenska språket används, meningsuppbyggnad som inte är av denna värld samt särskrivningar. Allt förfaller väldigt oseriöst.

De skyller först allt på Groupon och säger att de själva inte har någon del i det som hänt - de är bara en mellanhand och det är Groupon som utformat dealen och skrivit annonsen. Electronova har bara handlat "i god tro". Jag upplyser om att det sen 2003 inte finns något i Sverige som heter "god tro" eller "godtrosförvärv" och då börjar personen tjata om att jag inte är medgörlig, att jag "på alla punkter vägrar lyssna", att jag "synnifikativt söker problem och inte är tillmötesgående" och "att jag fortfarande har chansen att ändra min inställning för inget duger för deras motpart som kallar sig kund"?!?

Ursäkta mig! Vad är det för jäkla företag som utger sig för att sälja en registrerad märkesprodukt och sen när det visar sig vara en taskig kopia som man kan köpa från eBay för $3 inkl frakt, skyller de på alla andra och på kunden. "Vår kundtjänst är till för de kunder som handlar direkt från oss, utan mellanhänder" fick jag till svar på att de inte svarade på mail eller telefonsamtal. Vilka nötter!!!

Jag betackar mig för såna firmor och det ska bli ett sant nöje att lämna uppgifter både till Groupon, LifeProof och polisen. Bedrägligt beteende godtas inte!

Handla INTE av Electronova!

Om någon går i valet och kvalet får ni gärna se hela konversationen jag haft med dem - man tappar lusten för att handla av dem kan jag lova! Handla aldrig av Electronova!

    

onsdag 20 mars 2013

Vill mer...

Jag vill vara rolig - den som får folk att skratta och må bra!

Jag vill må bra själv - och lära mig skratta... och inte tycka mitt utseende när jag skrattar/ler ser helt keiko/epic fail ut!

Jag vill vara den evigt glada, härligt sprudlande, bubblig utan chokladfläckar runt munnen - men jag känner mig mer som en halvbitter, torr och tråkig skumtomte i mars!

Var finns energin? Glädjen? Bubblet? Var är det roliga? OCH varför är det bittra hos mig?!?

En misstanke jag har, är att allt som är skoj i livet finns - på gymmet - för det är dit alla drar, i timtals! Det är allt det pratas om, planeras inför - får mig att tro att gymmet är som en jäkla karusellfärd som alla vill åka, för den där nervkittlande känslan av ångest över att inte ha kontrollen för en stund och inte veta om man klarar sig - och den berusande lyckan när åkturen är slut och man överlevt!

Gymmet måste ha samma fenomen som karusellen... Folk går dit! Folk blir borta! Folk kommer hem! Om de dör eller bara tycker det är roligt och vill åka samma karusell om och om igen, låter jag vara osagt. Vissa som kommer hem, fattar tycke och köper åkband för att få vara med om åkturen fler gånger. Andra kommer hem gråtande och med större ångest än innan - turen var alldeles för jobbig och gav en "nära-döden-upplevelse"!

Behöver jag ens säga att jag avskyr, passionerat, karuseller och mina tankar om gymmen är inte mycket högre - fast jag har viss förståelse för maken som flyr den bittra skumtomten för att dela berg-och-dalbanevagn eller snurrande kaffekopp med en liksinnad och sprudlande glad träningskollega som förstår och delar hans fascination - innan han kliver in i Spökhuset och träffar både gasten, trollet och bitterfittan - hon som sökte till Kärlekstunneln men blev omplacerad...


    

Masterchef

Jag är, faktiskt, en helt fantastisk kock!

Jobbade hemifrån idag och mellan samtal och mail har jag lagat chili con carne, köttfärssås, Boeuf Bourguignon, Kalops, en köttgryta med nöt- och fläskkött och grillade tjocka revbensspjäll. Allt till fina små portionslådor inköpta på Biltema. Frysen är nu fylld med matlådor och jag kan lata mig med gott samvete!

Genomsnittspriset per portion idag blev ca 6,30 kr och då är allt lagat från grunden, med bra råvaror och kärlek... Det behöver inte vara dyrt att äta bra!




  

tisdag 19 mars 2013

Noll lust!

Idag är en sån där dag... en sån där dag, då man inte kommer sig för att göra någonting alls. Alla på jobbet verkar ha en sån dag idag. När jag vaknade låg jag kvar och tittade på kläderna och funderade på om det inte skulle vara trevligare att sätta på sig den lila one piecen och skrota runt hemma istället för att duscha och åka till jobbet.

Det hade jag nog kunnat göra utan att skämmas, för här händer inte mycket...

Vi började med fika i ca 1 timme, sen ringde jag ett samtal innan det blev semlepaus i ytterligare 30 minuter. Vi kom överens om att vi kanske borde, åtminstone, sätta oss på respektive kontor och se arbetssamma ut och sen blev det lunch.

Chefen är här och det är han som försöker komma på allt möjligt annat, än att jobba idag, så det är inte så att "när katten är borta...". Arbetsmoralen är allmänt låg idag hos alla. Det är kyligt. Vi vill åka hem... och gör det nog inom kort också. Vi har lite godisstund först bara... (jag har rostade solrosfrön)

 

måndag 18 mars 2013

Färdig...

Min ena höft har bråkat med mig ganska länge och den verkar inte vilja ge sig. Ingen hittar nåt direkt fel på den heller så det antas ha med EDS'en att göra. Smärtstillande och tålamod är vad som ordineras... Tröttsamt!

Har shoppat en ny servis på en säljsida på Facebook. Vi byter ut vårt trista vardagsporslin mot denna... Funkar både till vardag och fest skulle jag tro... Köpte en kaffeservis för ett tag sen i samma stil som kommer passa utmärkt till, om det bjuds på middag nån gång.

Måste bara göra plats för den och det innebär att göra sig av med, eller packa undan en hel massa porslin och glas ur skåpen, men det blir ett kärt besvär! Behåller min fina glasservis från Kosta och lite vardagsglas så kan resten av vinglas och annat få flytta ner i en låda på vinden tills vidare - där redan (minst) en servis finns nedpackad. Den funderar jag dock på att sälja istället, men får se hur det blir med det... Kan ju vara bra att ha nån gång kanske. Ganska söt 50-tals servis.

Jag har för mycket saker!


  

söndag 17 mars 2013

Slapp-söndag

Idag tror jag inte vi ska göra något särskilt alls!

Lugn morgon som nu resulterat i en kopp varmt te, balkongdörren på glänt, ett Yankee-ljus som står och sprider en diskret doft och alldeles nybakade kokoskakor... fortfarande varma, till mitt te...

Kanske ett bad lite senare, annars soffslapp.

Vi rensade ur klädkammaren i fredags och jag förstår inte att det får plats så mycket saker i den! Massor slängdes och en del åkte upp till mitt andra ångestprojekt - vinden! Den måste vi ta tag i nån dag när sopstationen är öppen och jag kan låna en stor bil på jobbet för det kommer bli mycket skräp att slänga... tror jag... hoppas jag... men när jag väl står där bland kartonger och påsar så kommer jag inte kunna skilja mig från sakerna! Jäkla ekorre, är vad, jag är!

Middagen idag blir pilgrimsmusslor och lax, vad jag ska laga till det vet jag inte än, men nåt kommer jag nog på...

Rosta mer solrosfrön är ett måste också! De har en strykande åtgång i det här hushållet...

Men annars blir det slappa...


Eftersom Jante fortfarande verkar sova kör jag på en ego-bild till! Vissa dagar tycker jag att jag är himla söt, men nej, jag ler sällan på bilderna för jag tycker inte om mitt utseende när jag ler/skrattar... och ja, jag skelar med ena ögat - fast lite charmigt är det väl...?


  

torsdag 14 mars 2013

Nöjesshoppat på nätet

Idag blev det två klänningar och en poncho i någon form av spontanshopping online. Helt oplanerat och förmodligen helt onödigt! Jag måste rensa mer bland mina kläder så nytt får plats...!

Klänningarna tog slut jättesnabbt så jag fick bara ett par halvtaskiga bilder från orderbekräftelsen, tyvärr... men jag tror jag kommer bli nöjd med dem!

Totalen hamnade på: 143:- för samtliga plagg - vilket är ännu bättre!






  

tisdag 12 mars 2013

Jante kan dra, åt...!

Idag var en sån där bra dag! En sån dag då jag vaknade utvilad, kunde göra mig i ordning i lugn och ro, hade tid att lägga lite extra energi på sminkningen och prova de nya byxorna och tröjan jag köpte igår. En sån dag då jag känner mig snygg!


Jag trotsar Jante-lagen och säger att jag är snygg!


Åkte på möte och åt lunch med en uppdragsgivare... God lunch på "Kungsgatan 1" - Mozzarellafylld fläsknoisette med vitlöksrostade potatisar, grönsaker och timjan och rödvinssky.

Gick till Katarinas Presenter och köpte ett Yankee Candle. Hem och packade lite paket som lämnades in på Ica Maxi. Vidare med maken till EM Möbler för lite Wrapping. Lidl, så vi fick fylla på förråden och sen hem.


På EM blev det bland annat en glasburk med lock som det står "Chocolate" på och för att få användning för den gjorde jag chokladpraliner när vi kom hem. 40% choklad fylld med nougat och hela hasselnötter, toppade med vit och mörk choklad. Har inte smakat på dem än, men de ser okej ut...


Nu är det Cityakuten på TNT och sen sängen. Imorgon är en ny dag där Jante förhoppningsvis fortsätter gömma sig!





söndag 10 mars 2013

Inspirerad

Dagens middag fick jag ett sug efter då jag läst en medbloggares inlägg om deras middag igår - Grekiska köttbullar - men jag gjorde med min egen twist.

Jag blandade nötfärs med finhackad lök, vitlök, persilja, timjan, oregano, rivet citronskal, peppar, pyttelite salt och fetaost. (Oliver tycker jag är otäcka varelser!)

Stekte dem som lite halvplatta bollar, la dem i en gryta och kokade med krossade tomater, kalvfond, kryddor och socker.

Till detta gjorde jag klyftpotatis och en citronmarinerad fänkålssallad.

Helt okej middag faktiskt...


  

Nylackad



  

Ljuva 70-tal

Har skaffat mig en diabilds-/negativscanner och letat på lite diabilder att testa scanna.

Första bilderna jag hittade var från 70-talet, på min moster (som gick bort förra året), min mormor (som också är borta), min mamma och min bror. Jag har redan tidigare konstaterat att min mamma var en mycket modemedveten och stilig kvinna, precis som mormor och moster.



Pappa var fotograf och lekte gärna med olika objektiv och vinklar.




Jag var också mycket lycklig som fick växa upp på en fin gård på landet, intill vattnet och idag bor mamma på motsatt sida om den lilla sjön.



Detta gav "blodad tand" och jag måste ta hem resten av alla miljarder diabilder och negativ som finns efter pappa och scanna resten också. Det gick snabbt och lätt, men eftersom det kanske inte är bästa kvalitén på bilderna längre och de är smutsiga så blir det inte jätteskarpt när man scannar, men jag såg klar skillnad på de bilder som var mer ordentligt monterade, mot de som var monterade i pappram. Minnen är det likaväl och de ska tas tillvara på!

 


Vaktat dagisbaciller

Nu är jag hemma efter att ha varit barnvakt åt två alldeles underbara små minisläktingar!

De uppförde sig exemplariskt, men fick kanske spela iPad lite för mycket... FAST vi var ute också, vi hade mys i soffan, läste böcker. Vi gick ner på sjön och ut på isen... fast barnen fått förmaningar om att absolut inte gå ut på den för det är farligt, de kan trilla i och inte komma upp och då gråter mamma. Faster och farmor tog på sig ansvaret för att få ut OCH hem hela, torra barn och det var inga problem eftersom isen var ca 40 cm tjock. Det sladdades runt på de ställen det fanns glansis, trillades på rumpan, upp igen, åktes "skridskor" med skorna och farmorn visade hur man kunde konståka!


Vi promenerade genom skogen hem och tittade på en höna - fast den var inte riktig konstaterade barnen och förklarade tydligt för oss att hönor INTE bor i skogen! och lät som de tyckte vi var mer än lovligt kollriga!


Jag rostade solrosfrön och pumpafrön som det mumsades mycket på hela kvällen, till Gladiatorerna.

När klockan var 21.30 sov båda gott och gjorde det fortfarande när jag gick upp och la mig strax innan midnatt.

Klockan var strax efter 2 när jag hörde att det rörde på sig och jag hade en liten pojke som satt bredvid mig och suckande sa att han inte kunde sova och frågade om han kunde få spela på min surfplatta lite...?

ABSOLUT INTE! var mitt svar, men du kan hämta din kudde och komma och lägga dig här hos mig och kudden hann inte landa på madrassen, än mindre barnet, förrän han sov djupt igen.

Klockan 6.30 var det dags igen... "Jag kan inte soooovaaaaa!" *suck, pust, stånk och stön* och jag sa att du ligger ner en stund till och väcker inte nån annan. Han la sig ner i sin säng men vände sig! Suckade! Vände sig! Suckade! Vände sig! Stönade! Slängde med täcket! Suckade!

Så klart gick det inte att sova bredvid honom och strax var båda barnen vakna och strax efter 7 fick de gå ner och hämta surfplattan för att sitta i sängen och spela UTAN ljud och OM de viskade så de inte väckte farmorn som sov på nedervåningen. De skötte sig himla bra och 8.30 gick vi ner och såg på barnprogram, drack varm O'boy och åt smörgås innan vi klädde oss och gick ut på äventyr mot en lekpark som fanns när jag var liten (för typ 30 år sen), men tack och lov fanns den kvar, i en något uppdaterade version, och där blev vi kvar nån timme innan det blev lunch och dags för hemfärd för både barnen och mig.

Hade fått en lite teckning i min surfplatta också.

  

torsdag 7 mars 2013

Lyckan och Lusten

Idag har jag varit i Forshaga - kommunen där både Lyckan och Lusten finns...

Lyckan är ett litet bostadsområde och Lusten ett vattendrag... OCH en pizzeria/restaurang, där ägaren som driver stället bor i Lyckan.

Vi valde självklart Lusten för lunch eftersom det är det, i särklass, bästa stället i Forshaga! Alltid gott! Alltid trevligt!

Imorgon ska jag åt samma håll igen, men då för att vakta lite "dagisbaciller". Jag har lovat vara barnvakt till ett syskonbarn och ett syskonbarnbarn, men jag hoppas de inte delar med sig av för många dagisbaciller för jag har väldigt lite lust att bli krasslig... Ska bli roligt att ta hand om dem dock och har laddat upp med lite pyssel och iPaden är fulladdad för jag VET att de kommer vilja spela ett par spel - men det blir under begränsad tid. Vi ska leka ute, pyssla inne, mysa lite och läsa bok... bland annat.

Efter det ska jag försöka bli bättre på att uppdatera här igen...

fredag 1 mars 2013

Tål att sägas igen...

Jag ÄLSKAR Wrapp!!!

Det kan sägas om och om igen - jag ÄLSKAR wrapp!

Idag har vi wrappat igen... EM Möbler, Hemtex, Lindex och Smartgirl.

På EM Möbler blev det 5 st små ugnsformar (vi köpte 7 st men 5 st var gratis).

På Hemtex blev det två små ljusstakar och två påsar ljus till dem.

Lindex bjöd på två ögonskuggor och två burkar med nagellacksporttagningspads (fantastiskt långt ord det blev).

Smartgirl levererade idag en mössa och två förpackningar med armband.

Jag passar på att wrappa när det är rea så jag får extra mycket gratis *ler*