torsdag 25 april 2013

Lammkött

Började förbereda dagens middag igår...

Middagen bestod av lammfilé på en bädd av krämig savoykål, baconlindad potatiskaka med parmesan och en rödvinsås.

Potatiskakan gjorde jag igår, så skivade jag och stekte den idag. Lammfilén marinerade jag några timmar i en blandning av vitlök, honung och rosmarin.

Vi blev mer än mätta och nöjda... gubben mer än mig eftersom han fick äta upp halva min portion också.

Nu är det bara disken kvar, men det blir makens uppgift - jag lagade ju maten!


  

måndag 22 april 2013

Cat in a box

Gubben hade varit och hämtat tebryggaren svärföräldrarna köpt till mig. Jag ska prova om det är nåt jag kommer använda, annars får de den tillbaka som reserv till den de använder själva. Det blir gott te i den, men jag tycker vi har för mycket maskiner på bänken i köket redan, så vi får se...

Jag hann bara ta upp den ur kartongen och vända mig om så satt Albin i lådan. Vad är det med katter och lådor?!


Te blev det i alla fall och lite yoghurtglass - som tyvärr hade bitar av bär i sig och det klarar jag inte av, varken i glass eller yoghurt. Det ska vara slätt annars får det vara! Om jag får stoppa i bär/frukt själv går det bra för då vet jag vad det är. De där oigenkännliga bitarna man får i munnen går inte att identifiera och jag vet inte om det är ett torkat hallon eller någons avskurna fingertopp - crazy but true! Maken får äta upp det eller så går det i soporna.

Imorgon blir det Borlänge...



  

söndag 21 april 2013

Jobbhelg

Jag tycker, helt ärligt, att vi borde införa 3 dagars-helg eller jobba 3 dagar, ledig 3 dagar hela tiden. Helgen är för kort och jag hinner inte varva ner, ge själen ro och ladda om batterierna på en, i bästa fall lördag och söndag.

Varannan helg jobbar jag dessutom, så varannan vecka är jag ledig, men då är det ALLTID nåt annat "måste" som ska göras... Jag vill vara helt ledig, inte behöva gå upp alls, inte klä sig, göra sig i ordning och inte kliva utanför dörren. Inga måsten, inga kalas att åka på, inget alls!

Nu börjar helgen på fredag kväll och jag börjar varva ner. Lagomt till lördagen är kroppen hyfsat lugn för att på söndagen börja varva upp inför måndagen på nytt. Att dessutom ha EDS och muskler som aldrig slappnar av blir det till slut rätt påfrestande. Och dett om det är en ledig helg...

Men... nu är det inte så. Igår åkte jag till Karlstad för att jobba och idag har jag suttit hemma och bokfört/gjort bokslut.

När jag kom hem igår försökte jag fixa naglarna, men är inte nöjd så förmodligen åker nagellacksborttagningsmedlet fram imorgon. Tror jag ska kosta på mig lite manikyr nån dag... att försöka göra "fransk manikyr" själv var inte så himla enkelt. Har en gratis sminkning hos Make Up Store att utnyttja också, men det får bli nån eftermiddag när vi kan gå ut och käka efter - när man känner sig lite snyggare.

Väntar med spänning på beställningen jag gjort från E.l.f - EyesLipsFace. Bra smink till ännu bättre pris! När det trillar in ska jag göra en ordentlig rensning bland sminket och slänga allt som är gammalt. Bättre ha fräscht smink som man kan byta ut när priset inte är så farligt än klamra sig fast vid gamla bakteriehärdar!


  

torsdag 18 april 2013

En 5:a på 4:an

Igår, på vår bröllopsdag, fick jag, ÄNTLIGEN, hem min nya mobil! Det blev en iPhone 5, trots att jag har en iPhone via jobbet som jag egentligen lika gärna skulle kunna använda, men jag vill inte ha massa privata samtal och sms till den i tid och otid - eftersom jag måste svara i den när det ringer. Bättre att ha en privat också och jag förlängde mitt abonnemang och valde en vit 5:a.

Har lagt in några av de appar jag använder mest, fixat en färgglad liten bakgrund, men misstänker att den kommer bli lika fullsmetad med bilder och appar som både jobbmobilen och iPaden är, inom kort... 


Så... 4 år har han stått ut som gift med mig - han förtjänar en medalj! Men det fick han ingen... däremot åkte vi och testade en ny (för oss i alla fall) indisk restaurang som hette Khana Khazana. Himla god mat och bra service! Jag skulle, så här i efterhand, kanske tänkt på att säga att jag är GBP-opererad så de inte trodde att jag inte gillade maten, men jag bad att få med resterna hem i alla fall...

Vi valde en "Mixed Sizzlar" - som var grillad fläskfilé, kycklingfilé, räkor, pilgrimsmusslor och grönsaker. 


En Rogan Josh - som är en mild lammgryta toppad med yoghurt. Vitlöksnaan och ett färskostfyllt bröd, Papadams, lite olika dippsåser, såser till det grillade och kumminris. 


Vi blev mer än mätta och nöjda och det blev ju dessutom mat kvar. Med dryck och allt vi åt hamnade vi runt 350:- så jag tyckte det var ett helt överkomligt pris dessutom! Dit går vi gärna igen!


Efter middagen for vi en sväng förbi hos svärföräldrarna och fikade lite innan kvällen avslutades i soffan med isvatten, några godisbitar och Grey's Anatomy.

  



fredag 12 april 2013

Doftzoner

Andra färgkodar sitt kök med skärbrädor i olika färger - gul för kyckling, grön för grönsaker, röd för kött osv... toppen säger Miljö & Hälsa, för att minska kontamineringen och risken för sjukdom.

Jag doftzonar mitt hem - man skulle kunna tro att Yankee Candle sponsrat mig, men ingalunda! Jag är fast i ett beroende! Mitt beroende gör att vårt hem doftar absolut underbart!

Inga starka dofter... det är nästan så jag tror att även en doftallergiker skulle klara av det. Yankeeljusen håller fantastisk kvalitet! Doften du känner när du luktar på ett otänt ljus är den doft som kommer spridas när du tänder det... Jag kan nog inte räkna antalet doftljus jag köpt i tron att det ska sprida väldoft hemma och när man väl tänder det lukter det antingen ingenting, kemiskt eller katastrof! Det händer inte om du köper ett Yankee!

De må vara lite dyra, men så värda pengarna och har man dessutom en så trevlig butik med hjälpsam ägare och bonussystem, som vi har i Örebro, är det en fröjd att handla!

Kommer du hem till oss, kliver in i hallen, sluter ögonen och tänker dig en härlig sommardag med nyplockade solvarma jordgubbar som du mosar med lite socker, så har du första doftzonen.


I badrummet brinner ett Pink Sands som enligt beskrivningen ska dofta frisk citrus, söta blommor och kryddig vanilj - den har en liten underton av vattenmelon.

Sovrummet lindas in i en härligt söt doft av mango, fruktigt och med lite persika. Att lägga sig där och vila är en dröm...


I köket står en frisk fläkt av Passionsfrukt som blandas med mandarin och melon. Friskt, härligt och uppiggande när man håller på med allehanda sysslor i köket.


Sista doftzonen är vardagsrummet där vi förflyttas till en söderhavsö med Bahama Breeze - en fruktig blandning av ananas, mango och grapefrukt - närmare Bahamas än så här kommer vi nog inte, men det är helt okej för mig.



Yankee Candle gör att jag kan drömma mig bort, dröja mig kvar vid ett minne, sväva iväg i fantasin och nöjd återgå till verkligheten!

  

torsdag 11 april 2013

Landet lagom

Har varit i Kalmar, Karlstad och Säffle den här veckan - nu vill jag bara vila. Att sitta och skaka typ 200 mil gör inte direkt underverk för sittknölarna... snarare undervärk!

Man träffar ganska varierande typer av människor och olika typer av bilar i mitt jobb... Det är kanske det som är tjusningen med det, men vissa dagar funderar jag på hur det är ställt med folket och känner att jag nog är ganska så himla normal, när det kommer till kritan - rätt skönt att känna sig intelligent och normal en stund varje dag...

Idag, efter en tripp till revisorn, fixade jag en gryta, kryddad med Harissa (en lagomt stark nordafrikansk krydda), ris och en klick yoghurt till det.

Efterrätten blir en chokladboll och eventuellt en kopp te.

Har egentligen behov att åka tillbaka till kontoret och fixa några papper till, men tar det tidigt imorgon istället, innan jag ska på lunch med en uppdragsgivare - sånt gillas!


  

måndag 8 april 2013

Syndar i köket

Kom hem betydligt tidigare än beräknat då jag fick skjuts hem idag... Efter att ha suttit i soffan och slappat ett tag, tittat på tv, skickat lite jobbmail och ringt några jobbsamtal bestämde jag mig för att det skulle syndas lite...

I mixern for både smör, kakao, socker, havregryn, kaffe och vaniljsocker... Ut på ett fat kom härliga, nyrullade negerbollar/chokladbollar/uni-balls - kärt barn har många namn, goda är de oavsett!


  

söndag 7 april 2013

Men, kom igen nu!

Här står man redo med sina tunikor, klänningar och mamelucker och väntar... längtar efter lite soligare dagar och värme.

Var är den?!

Jag vill kunna ha mindre och tunnare kläder på mig. Garderoben gråter för att det ligger massa kläder i den som aldrig får se dagens ljus! Att trotsa kylan och ha termoleggings till en sommar-tunika har förlorat sin charm nu och jag har tröttnat!

Jag vet att jag kommer gnälla över att det är för varmt sen och att jag svettas, men just nu... 7 april... vill jag ha vår och sommar.

Idag är det förresten 18 år sen jag fick mitt körkort, i härligaste vårvädret, utan en snöflinga så långt ögat kunde nå... En vecka senare var det snökaos och jag fick träna på det jag lärt mig på halkbanan när bilen tappade fästet på vägen och snurrade 180 grader - bilen bestämde och jag "räknade om rutt" och tog en annan väg hem.

Helgen har ägnats åt jobb, shopping och återhämtning och snart är den slut. Är det inte för få timmar på ledigheten jämfört med arbetstiden?

onsdag 3 april 2013

Electronova = blufföretag!

Har fått bekräftat från LifeProof att det skal vi köpt från Electronova är 100% förfalskat! Bra jobbat Electronova! Mycket seriöst! Verkligen...

Att sen dessutom skylla från sig på allt och alla, till och med mig som kund är lågt - mycket lågt!

Flera detaljer på skalet visar att det är falskt, men det avgörande var serienumret som till 100% bekräftar att det är en kopia, förfalskning, fejk, skit vi fått... men betalat för äkta vara.

LifeProof har fått alla uppgifter... annonsen, kvittot, mailkorrespondensen med både Electronova och Groupon samt andra uppgifter.

Lura mig och det sätter sina spår! Lura LifeProof och det kan bli dyrt... mycket dyrt!


  

Ego

Idag har jag varit riktigt "ego".

Vi var på ett viktigt möte kl 10 och innan det fixade jag makeup och hår... hittade till och med lite clip on-hår som jag köpte för längesen. Trodde jag kastat det, men hittade det igår, borstade igenom allt och använde två träns i två färger idag, för att få lite extra volym. En ljusblond och en kopparröd. Ingen märkte nåt förrän jag påpekade det, så det kan inte sett för illa ut...

Efter mötet var vi till bankfacket så jag fick hämta ett par saker, jag köpte ett nytt Yankee Candle (Mango Peach Salsa) sen for vi till svärföräldrarna och grillade... så nu luktar jag nygrillat.

Det finns förresten massa dofter på Yankee Candles i USA som jag skulle vilja ha, men som inte verkar säljas i Sverige... får kolla med Katarina om de går att få tag på eller om det är helkört.