torsdag 29 augusti 2013

Punktering

Luften har helt gått ur mig!

Det har varit turbulenta dagar - inom mig och jag har liksom fastnat i en ond cirkel som jag inte vet hur jag ska ta mig ur... Jag skulle behöva en trafikpolis som står och vinkar ur mig ur rondellen och visar mig på rätt väg, men inom mig finns varken poliser eller raka vägar.

Har ingen lust eller energi till något, men försöker hålla mig flytande i alla fall...

Om jag kunde skulle jag sova dygnet runt, men jag har ett jobb att sköta och ett hem att se förfalla. Måste hitta ett sätt att rycka upp mig på! Kan ju inte gå runt i en grå och trist värld, där tårkanalerna jobbar på övertryck och där inget är roligt, för evigt!

Det här är ohållbart!

 

torsdag 22 augusti 2013

Reflektioner på resande fot

Att resa med Ryanair må vara billigt och hittills har jag alltid kommit både fram och hem levande, men det suger att parkeringen ska vara dyrare än själva flygbiljetten! På Västerås flygplats parkerar jag gratis med mitt handikappstillstånd om jag står på långtidsparkeringen. På Skavsta kostar det sjukt mycket, oavsett var jag ställer mig och trots att jag får gå in och lösa handikappsbiljett. Förstår inte varför de inte kan ha en och samma policy på alla flygplatser!

Sen bokade jag platsbiljett och valde den plats jag ville ha. Tro på fasiken att det stormar in en man precis innan dörren ska stängas och kastar sig ner bredvid mig trots att det stod att det inte fick sitta nån där och han stank som bästa lilla horhuset i Texas. Hört talas om lagom är bäst, grabben?! Jag är inte doftallergiker, men detta fick till och med mig att kippa efter andan. Han verkade väldigt nervös och satt och fipplade med saker hela tiden, trummade med benen och fingrarna och drog upp och ner "min" persienn på fönstret stup i kvarten. 

Att det dessutom hela tiden rullar reklam i högtalarna, för skraplotter, taxfree-varor, deras on flight-café och massa annat, kan inte räknas som annat än irriterande och det går absolut inte att sova... men det är billigt!

En taxichaffis försökte lura mig när jag kom fram också, men den lätta gick jag inte på! 

"200:- till ditt hotell - fast pris!" 

Tack, men då tar jag bussen för 15:- svarade jag. 

"Bussen? Ha! Den tar en timme - minst! Och det är sommarpriser så alla taxis kostar 200:- nu!"

Tack, men jag vet utmärkt väl att buss nr 175 tar ca 20 min, stannar precis utanför hotellentrén och att en taxi till mitt hotell inte ska kosta mer än max 70:- så, tack, men, nej tack!

"150:- då?" ropade han efter mig när jag gick. 

Valde en annan taxi och det kostade ca 55:- Tyvärr är det många som blir lurade av dessa svarttaxis och jämfört med Sverige så är väl 200:- från flygplatsen till centrum billigt. 

Nästa tur blir till annan ort - jag har ett mål i sikte och det blir nog Ryanair som får ta mig även dit...

  

onsdag 21 augusti 2013

Roar mig själv

Fortfarande på rymmen... Idag var jag och friserade mig lite. Frisören föreslog en färgning också, men jag fegade ur. Lovade dock att tänka på det och återkomma om jag ändrade mig. Hon ville gärna byta hår med mig - varför vette tusan för hon hade tjockt fint hår jämfört med mitt "bebisfjun".


Har käkat på hotellet idag och antingen hade servitören tics i ena ögat varje gång han tittade på mig eller så försökte han få min uppmärksamhet. Blev en Gulashsoppa till lunch och lax till middag. Hotelldirektören sände även upp en skål med färska frukter och ett handskrivet, personligt meddelande till mig på förmiddagen. Det uppskattades. 


När jag kikade ut på vädret förut såg jag att någon använt vattenrännorna utanför som avlastningsplats för tomma ölburkar. Ska nog påpeka det för personalen så de kan ta bort dem... det ser ju inte så roligt ut på ett högt rankat hotell. 

  
Morgondagen är fortfarande ett oskrivet blad. Har en sak jag skulle vilja göra, men inte ensam... behöver sällskap och min riktiga kamera för det, så det får bli ett senare projekt.
  
  
  

tisdag 20 augusti 2013

På rymmen från landet

Inte längre i Sverige och kommer vara borta hela veckan. Ätit indiskt och köpte med en syndigt god chocolate caramel nutty brownie som jag smaskat på på rummet.


Lite egentid är aldrig fel och den behövdes desperat nu. 

Bra hotell med spa och fitness, frisörsalong, skönhetssalong och nailsalong, lite butiker och ett par restauranger. 

Allt jag vill ha är lugn och ro, så mycket tid kommer nog spenderas på hotellet förutom ett par konserter av det klassiska slaget. 

Hela meningen med detta är att få lugn, ro, egentid och inga "måsten"!

  


lördag 10 augusti 2013

When pigs fly

... eller, kanske dags att bryta ihop lite...

Total meltdown/härdsmälta/tokflipp och faktiskt skiter jag fullständigt i vem som såg, hörde och börjar prata om det! 

Jag har ont i kroppen och i själen! Ingen lyssnar på mig, så varför ska jag prata, svara, förklara, när det jag säger ändå inte går fram och tas in?! Det jag säger är uppenbart inte viktigt - det är viktigare att behålla koncentrationen på datorn, YouTube, mobilen och stänga in sig i hörlurarna med en film...

Kom sen inte och fråga mig 100 gånger om det jag redan gett svar på, ofta både muntligt och skriftligt!

Jag är undansorterad, nedprioriterad och rätt värdelös har jag märkt och idag rann det över för mig och jag flippade totalt - TOTALT!

Förändrade det något? Skulle inte tro det, det kommer vara exakt likadant imorgon... Men jag ska vara tyst, inte säga nåt, inte berätta nåt, inte fråga nåt, inte göra ett skit till - låta alla lösa sina saker själva. 

"Får jag fråga en sak?" - Ja, när hönsen får tänder!

"Vet du...?" - När helvetet fyser till is!

"Kan du...?" - When pigs fly!

Mitt standardsvar ska bli "When pigs fly, my "dear", when pigs fly!"


  

onsdag 7 augusti 2013

Handen på hjärtat

Jag äter allt, inkl Kinder choklad... Det är snart 2 år sen min operation och nu är jag viktstabil även om jag hamnat precis på gränsen för vad som räknas som "normalt"... Och även om jag vandrar nåt kilo upp, nåt kilo ner så håller jag mig ganska bra.  

Nu kommer bekännelsen - jag skulle träna (borde/vilja) - det har inte hänt (förutom lätträknade promenader när lusten finns, solen skymmer, vinden blåser från rätt håll) - låt mig förenkla tolkningen - det händer typ "once in a blue moon". 

Maken jobbar på gym och hur enkelt vore det inte för mig att åka dit och träna, bygga muskler, bränna fett, undvika alla äckliga proteinpreparat och absolut inte stretcha! 

Jag tänker tanken varje kväll i soffan - jag borde! Sen börjar, som genom magi, Cityakuten och det tar jag som ett tecken från gud, och man inte motsätter sig hans vilja!

Därför blir det inget gym för mig. Ingen annan "högre akt" har hittills gett mig känslan att den vet allt om mig, vad jag gillar, vad jag inte orkar... inte ens de jättekäcka *ironi* coacherna som förnumstigt förklarar maskiner och hur fet du är samtidigt som de binder upp dig för ett abonnemang - den lätta går jag inte på... igen!

Idag är dagen, tänker jag ofta, då jag ska trava ner, målmedvetet, till gymmet och köra igång... mitt minne är dock inte det bästa så efter lite distraktion har jag kommit på nåt viktigare. Jag önskar att jag kunde vara som andra som blir "beroende" av träning, men inte ens när jag gick 3 gånger/vecka tidigt på morgonen, innan jobbet, kom jag över den där kanten, då det slutar att vara jobbigt och blir ett roligt "måste" - tror inte det finns i mig!

Jag äter fel saker OCH tränar inte, men innan ni dömer mig som tidigare då jag var för fet för att passa in i sen sociala normen, så kan jag meddela att jag gått ner det jag ska och lite till, håller mig på den vikten och mår bra (förutom sjukdomskrämpor). 

En vacker dag KANSKE jag blir lika duktig som alla andra, men - handen på hjärtat - det är inte idag!

  




tisdag 6 augusti 2013

Planerar bortavaro

Ligger i soffan och planerar en liten tripp, som jag hoppas blir med mamma, annars får svärmor följa med. En "tjej"-weekend med god mat, mys och shopping... 

Idag hade jag tänkt vara ledig men telefonen ringde som aldrig förut och det höll på att driva mig till vansinne, så dansken fick en rejäl avhyvling när han ringde efter lunch vilket resulterade i att morgondagen blir ledig, fick jag veta via sms - han ville nog inte ringa och riskera reta upp mig ytterligare. På torsdag ska vi till Uppsala och hämta en bil och jag ska åka och hälsa på min "morbror". Tror jag ska baka nåt gott och ta med till honom för han råkar fylla år då dessutom. 

Blir spännande att se vad jag får med från honom den här gången. Mattor vet jag, men han har packat massa påsar också och jag får väl ta med så mycket jag får in i, den för mig, okända bilen som ska hämtas. Ska försöka leta reda på en bok jag minns att jag älskade när jag var liten och besökte moster och hennes man på sommarloven, men det är nog som att leta efter en nål i en höstack, med alla böcker som finns i det huset. 

Fick ett efterlängtat paket från e.l.f idag, men ett till är på väg och är lika efterlängtat! Idag var det rengöring till sminkborstarna, som redan fått sig en omgång och står på tork till morgondagen. Puder och puderfoundation, som kom i grevens tid då det sista användes idag, och en liten palett med 48 ögonskuggor i coola färger - perfekt storlek om man ska resa dessutom!


  

söndag 4 augusti 2013

Fishy, fishy

Igår bestämde vi oss för en tur till Karlstad. Maken ville se amerikansk fotboll och jag ville inte det! Så jag åkte till Bergvik och inhandlade massa fisk och skaldjur och fick det omsorgsfullt inpackat i en kylväska med is av en fantastisk fiskhandlare. Han gav mig rabatt och skickade med lite nykokta havskräftor. .

Efter det for jag till en kompis och fikade tills åska och regn drog in över staden och maken fick bli hämtad. 

Vi for till syster yster och åt lite innan vi for hem mot Örebro igen.

Igår var det "fest" på kvällen när vi kom hem med räkor, vitt vin, pilgrimsmusslor och rökt makrill. Idag blev det lax till middag...

Klädvalet igår var tydligen lyckat, för inte bara kompisen och syrran gav komplimanger utan även fiskhandlare sa att jag var fin, somrig och att det passade mig bra! (Kanske inte smickrande för figuren - men såååå behagligt och skönt!)


Till skillnad från idag då jag lufsar runt i en mysdräkt utan avsikt att byta till nåt annat.