fredag 28 februari 2014

Dags att skärpa sig

Det här går inte! Jag måste skärpa mig!

Har gått upp några kilon, mer än 2 men mindre än 10, det är inte okej... Det beror både på kosthållningen och avsaknaden av träning.

Jag har haft ont en längre period och svårt att röra mig, men nästa vecka ska jag till sjukgymnasten och få en introduktion i gymmet och sen är det bara att börja bygga upp de förslappade stackars musklerna igen.

Detta i kombination med ett godisstopp eller åtminstone väldigt restriktivt ätande ska göra att jag går ner tillbaka igen... det gäller ju att förvalta den möjlighet jag fått i och med GBP'n.

Min uppgörelse med mig själv är att jag får äta upp det godis jag har kvar hemma, som jag tycker om, det andra kan slängas, sen köps det inte mer. Nötter är okej och sesampinnar, om jag vill ha nåt att tugga på. Har jag bestämt mig så har jag och då kan jag bli ganska envis.

Maten behöver vi inte göra några större förändringar på, men jag måste bli noggrannare med frukosten. Nu äter jag inte frukost förrän jag kommit till jobbet och då är det egentligen mellanmålsdags, så jag missar ett mål egentligen hela tiden.

Måste tvinga i mig mer protein också istället för potatis, bulgur eller grönsaker. Det får nog bli bönor igen till kvällsmat och en extra bit av köttet som lagas. Tycker att jag är hungrig mest hela tiden och det kan ha med att göra att jag äter för lite protein. Det kan även göra att man får ett större sötsug, så större proteinintag kan hjälpa dubbelt för mig.

Vätska är jag dock duktig på... får nog i mig mellan 1,5-2 liter isvatten varje dag, plus 1 liter te.

Mina "Herlige Sutter" från Malaco/Red Band ska jag dock göra slut med nu! Mitt förhållande till dem är inte hälsosamt - nästan så det övergår till rent osunt och sinnessjukt. Man ska inte ha ett kärleksförhållande till godis där man nästan hugger handen av maken för att han kommer för nära påsen... inte okej... tydligen...


  

lördag 15 februari 2014

My husband does my makeup challenge

Bad idea, tjejer!! Killar i allmänhet, och min man i synnerhet, är inte så flinka med smink och sminkborstar!

Han fick ett urval av produkter och borstar på en bricka - valet blev sen hans, utan guidning. Det fanns allt för att få till en naturlig vardagslook, som man kan ha när man jobbar, till exempel.


Allt, vissa eller inget, fingrar eller borstar, det var upp till honom. 

Resultatet följer nedan...

Vi började med ett rent ansikte, utan minsta lilla smink - hans canvas att göra mästerverk på.


Efter studerande av förpackningarna valde han att "lägga" en primer, i hela ansiktet... Kändes sådär jag brukar välja att lägga den på "problemområden", runt näsan till exempel, men det här var hans val och jag sa inget om det.


Sen tog han en Tinted Moisturizer med SPF 20 till hela ansiktet och ner på halsen (fick känslan av han försökte göra en ombre-effekt på huden) och avslutade med en Flawless Foundation med samma "smosh-teknik" som innan - alltså gnugga in det med fingrarna. Vem behöver borstar??!


Efter detta valde han en Kabuki-borste och gick lös med Bronzern. Inte för att lägga skuggor eller kontur... vet faktiskt inte hur han tänkte, men det gnuggades in häftigt i delar av pannan, på kinderna och ner på halsen, men han jämnade inte ut det något vidare.

Han lyckades greppa en stor ögonskuggsborste också och ögonbrynsfärg som han generöst borstade in i brynen. Försökte han skapa ett uni-brow?!


Som om det inte vore nog med färgen han borstade in tog han även en kajal och markerade ögonbrynen väldigt mycket. Jag hade kanske valt att göra den bredare delen av brynet där det faktiskt är bredare och inte tvärtom, men som sagt... detta var hans val.


Han valde även ögonskugga och jag började ana oråd när han säger "Oj! Det var en bra nyans... om man jobbar på ett horhus i bortre delen av Ryssland!"


Jag önskade mig en vardagssminkning och jag vet inte om jag antingen måste omvärdera mina vardagar eller om han misslyckades...?

Eyeliner hoppade han över - vilket jag, av självbevarelsedrift, tyckte var bra. Jag uppskattar mina ögon OCH synen och vill gärna ha den kvar. Hans handlag med det andra var inte direkt lätt, om vi säger så.

Mascara lyckades han få på i alla fall... mer på kinderna än fransarna, men nu ska jag inte vara så petig. Detta var, förmodligen, första gången han sminkade någon och får han träna några gånger, kanske, det kan bli nåt resultat som duger i krig?

Han hoppade också helt över puder och rouge/blush... men ärligt... vet inte om mer färg och gucka hade hjälp i det här fallet, så hans val var kanske rätt?


Vi hade tänkt gå ut och äta och jag vill inte verka otacksam... inte på något sätt... men... jag gick och tvätta av mig detta innan vi gick ut och la en vardagsmakeup själv. Överväger dock att testa hans version till jobbet till veckan och se om det tas emot på ett bra sätt... Det är lite fläckigt, men om man går över med en borste, eller två, så var basen inte helt illa. 


Det var ett roligt försök i alla fall och jag vet att andra som gör detta filmar och lägger ut på You Tube, men dels gillar jag inte att höra min egen röst och dels hindrar min stolthet mig lite... (som om detta är bättre för stoltheten, men skit samma)

Överväger att göra "No mirror makeup challenge" också och se om jag lyckas bättre än maken när jag sminkar mig själv, utan spegel.

  

fredag 14 februari 2014

Sinnessjuka drömmar

Mina mardrömmar härom natten var inte av denna världen, bokstavligen!

De avlöste dessutom varandra så när jag vaknat av en, lugnat mig och lyckats somna om, började nästa och den ena underligare än den andra...

Det började med att vi var på ett återtag och den anletslösa kvinnan vi skulle hämta bilen av var inte särskilt medgörlig, så min "redige" följeslagare band henne, runt armar och ben, framför en liten eld. Helt plötsligt fattade hon eld i fötterna, av oförklarlig anledning, och orkade inte stå upp så hon ställde sig på knä och när det blev för jobbigt föll hon framåt med ansiktet rakt i den lilla elden framför henne.

Varför ingen försökte med släckningsarbete vet jag inte, men jag stod i alla fall bara och såg henne brinna upp, huden smälta och det luktade inte gott.

När hon slutat skrika och, förmodar jag, dött, vaknade jag med bultande hjärta.

Nästa dröm var det jag själv som råkade illa ut i... Jag gick över en bro. Det var en bil- och gångbro av hängbromodell och kom det ett tungt fordon vajade den lite, precis som bron där jag växte upp. Minns att jag tyckte det var otäckt när den sviktade/vajade och hade teorier om hur jag skulle rädda mig om bron skulle rasa.

I alla fall... det kom en bil i mötande riktning, mot mig och föraren styrde rakt mot mig för att köra över mig. Jag kastade mig upp mellan gångdelen och bildelens räcken precis när den körde på och hade ett himla sjå att hålla i mig för då började allt svaja på riktigt! Föraren backade och tog ny sats - jag var uppenbart måltavlan och det var ingen olyckshändelse. Vid andra krocken vaknade jag... igen med bultande hjärta och ett kvävt skrik i halsen.

Till sist klev jag in i en dröm som skulle kunna varit en actionrulle med Will Smith som huvudperson. Det var någon form av "världarnas krig". Det höga hus jag, och många andra, befann sig i blev attackerat av flygande farkoster med, typ, laserskjutningsgrejer. Byggnader runt omkring flög i bitar, jorden skakade, trappor föll samman, hissar rasade ner i schakten, folk dog som flugor och allt var bara total kaos och katastrof!

Min plan var att ta mig ner via stora trappor till en källare i hopp om att det skulle kunna innebära överlevnad. Will Smith som hjälte uteblev och jag fick försöka klara mig själv! Karlar - går inte att lita på ens i katastrofdrömmar!

Huset bombades om och om igen och strax innan jag vaknade föll en bomb så jag träffades av något stort och tungt och därigenom förlorade medvetandet.

Vad ska man då tro om detta?! Hur ska detta tydas?

Ska man gå efter drömtydning så kan den första drömmen, där en okänd, anletslös kvinna blir bunden, uppeldad/mördad, tolkas som att något håller mig tillbaka, jag har förlorat min handlingkraft/min förmåga att uttrycka mig, vissa sidor/egenskaper hos mig dödas och elden förgör och förändrar. Ur askan kanske något nytt, och bättre, kan gro...

Andra drömmen där en förare med berått mod kör rakt mot mig, upprepade gånger, i syfte att göra mig illa, på en bro. Bron symboliserar en övergång från en fas i livet till en annan, ett sätt att hantera motgångar, motstridiga känslor och önskningar. Bilen representerar en förflyttning, ett sätt att ta sig vidare - sen att det i detta fallet är någon som försöker ta livet av mig med hjälp av bilen skulle kunna betyda att jag vill vidare till något nytt och döda de sidor/egenskaper hos mig som jag inte längre önskar behålla.

Den sista drömmen är en typisk katastrofdröm... Denna typen av drömmar tyder på en rädsla som hotar slå sönder något i min privata värld, mitt privatliv. En stor förändring som hotar och skrämmer och en rädsla att allt ska förändras för alltid!

Vad tar jag då med mig från denna nattens underliga brand, mord, död och världskrig?

Något är turbulent i mitt liv, känslomässigt i alla fall, och mitt undermedvetna försöker, febrilt, göra mig uppmärksam på detta och få mig att bearbeta det. Komma vidare, kanske, rent utav?

Jag vore tacksam om mitt undermedvetna och min medvetna del kunde komma överens och bara LÅTA MIG SOVA!!!

 

söndag 9 februari 2014

Linas matkasse dag 2

Idag gjorde jag den andra måltiden - Flanstek med tryffeldoftande rotsellerigratäng och balsamicodressad sallad.

Den hade svårighetsgrad "tuff" men det kan jag inte hålla med om. Tyckte inte den var särskilt komplicerad alls!

Jag blev heller inte särskilt imponerad denna gång. Detta var helt klart ätbart, men ganska smaklöst om man följde receptet till punkt och pricka. 

Står fortfarande fast vid att om jag betalt fullpris för denna kasse hade jag blivit mycket besviken! 


  

Söndagsmorgon

Vaknade för tidigt för en ledig söndag, men låg kvar i sängen och väntade på att klockan skulle bli åtminstone 8 så jag kunde börja städa...

Nu är klockan strax efter 10 och jag har suttit i soffan en stund och ätit frukost och druckit te. Allt är städat, dammsugit, torkat och plockat. Badrummet fick en extra liten sväng med trasan eftersom jag såg fläckar på kaklet, som nu inte är kvar. 

Ingen direkt storstädning, mer underhåll och säkert skulle ett städfreak hitta saker att anmärka på, men jag skulle utan problem kunna släppa in oanmält besök... om det inte vore för hur jag ser ut själv ;)

Igår var jag och hälsade på hos bror med fru och deras nya lilla bebis, Lisa. Ett mycket tyst och lugnt barn (än så länge), så liten hon är - lika söt som alla andra bebisar. Mina syskon och syskonbarn gör fina barn!


  

tisdag 4 februari 2014

Linas matkasse dag 1

Jag är inte förtjust paella, men gjorde ändå maten enligt receptet och ingredienserna.

Saffranspaella med kyckling, kräftstjärtar och chiliaioli. 

Det var ingen direkt avancerad rätt att laga...

Aiolin var jättegod och den kommer jag garanterat att göra igen! Skulle kunna äta den med sked som den är, eller ha till rostat bröd eller kex.



Paellan var med risonipasta istället för ris, men det gjorde det inte särskilt mycket godare. Saffran hör hemma i bröd, skaldjur ska inte vara varma och de ska definitivt inte blandas med kyckling!



Betyg för denna rätt blir en 3:a. Det skulle vara en 2:a om det inte var för aiolin som, i sig, får 4,5 och drar upp hela rätten...

  

Linas Matkasse

Igår fick jag hem Linas Inspirationskasse som jag Wrappat till mig.

Om jag ska ge en första recension/reflektion på detta så var det ju fina råvaror. Grönsakerna var fräscha, utom den lilla tomaten som såg ut som den blivit misshandlad. Det ska bli spännande att testa detta, men... jag tror inte jag kommer fortsätta med detta som prenumeration, för hade jag betala ordinarie pris för denna leverans hade jag blivit rätt besviken på innehållet - det motsvarade inte ordinarie pris tycker jag!

Idag ska jag prova Saffranspaella med kyckling, kräftstjärtar och chiliaioli.



Konceptet som sådant är ju bra, men priset motsvarar nog inte mina förväntningar, och jag tycker faktiskt om att välja mina egna grönsaker och köttbitar i affären.

Funderade även på om det är något man verkligen inte gillar i matväg och det är nåt sånt varje dag, då kan ju lätt en hel veckas mat kännas bortkastad - det problemet har vi inte riktigt hemma eftersom vi gärna testa allt möjligt och inte är så kinkiga, men om man är en barnfamilj så tror jag det kan vara besvärligt - och dyrt!

Hade dessutom fått ett brev, lite otippat, från Celine, med en sjal/halsduk. Om hon tillverkat den själv eller ej vet jag faktiskt inte - men tack så hjärtligt! Den är jättefin och i härlig färg! 


  

söndag 2 februari 2014

Andas är överskattat

Jag har svårt att andas och har haft så några dagar. Det känns som något knyter ihop bröstkorgen och jag inte kan fylla lungorna helt - som om man gäspar men slutar innan gäspningen är helt klar... Det är obehagligt, men jag överlever säkert.

Det har inte hindrat mig från att hitta till affären, även om jag mår kasst...

Köpte två tröjor på Joy till halva reapriset. Den randiga tillhör Rosebuds lounge wear och kommer bli mysig att skrota runt i hemma. Den andra är också från Rosebud...


Lyckades få tummen ur och skaffa en sladd, på Kjell & co, så vi kan koppla iPaden till tv:n och titta på film... Har tänkt tanken länge, men inte kommit till skott, men nu har vi sladden och har tittat på flera filmer... bland annat Frozen. Den var gullig!


Passade även på att Wrappa på Indiska. Vi har, tydligen, tekoppar så det räcker, men är det en present får de flytta in, och det kan man ju säga att det är när det är Wrapp, eller hur?!


Har även unnat mig Häagen-Dazs Salted Caramel. Supergod! Perfekt balans av sött och salt! Dyr, men eftersom jag inte kan äta så mycket på en gång så räcker den ett tag. 


Unnade mig även en hel vattenmelon och den var inte direkt billig den heller, men sååå himla gott!! Kylskåpskall! Lagomt söt och krispig i köttet! Nyttigare än glassen var den säkert också!