söndag 30 mars 2014

Lights out

Igår släckte vi ner allt för Earth Hour på nytt. Levande ljus är ju liksom min grej, så det var inget besvärligt projekt för oss... Vet inte om det direkt gör nån skillnad, eller sänder önskat budskap, men vi gör det likväl.


Målade naglarna med en ny typ av Sugar Lacquer jag hittade hos Kicks. Färgen blir lite matt och glittrig/sandig och sitter som berget och det sistnämnda gillar jag! Köpte två färger, men har bara testat Red Sand än så länge...


Har beställt och betalt en resa till London, med morbror. Vi ska se fotboll igen, Tottenham möter Aston Villa (tror jag), men det är inte fotbollen som är det viktiga... London, baby! Min favoritstad! Detta innebär - handbagage dit - incheckad väska hem! 8-12 maj åker jag och då är det som finast i London. Vet inte vilken gång i ordningen detta blir, men över 20 gånger har jag varit där...

I övrigt har jag firat våren med att köpa härliga tulpaner och baka gott fikabröd.

Bloggers app ändrar typsnitt mitt i inläggen, ber om ursäkt om det ser lika konstigt ut när man läser, som när jag skriver. Appen är under all kritik!



  





söndag 23 mars 2014

Ring in...

Den här helgen har varit blandad - jobb och fri lek...
Fredagen började med en tur till Västerås, två nya Victoria's Secret, massage och avslutades med middag hos svärföräldrarna.


Jag har nu alla möjligheter i världen att lukta alldeles fantastiskt gott! 

Lördagen åkte jag till Karlstad. Hade tänkt investera i en ny, ljus, vårjacka på utförsäljningen, men det var stängt, så det blev bara jobb och sen hem där vi inte gjorde nåt vettigt alls!

Eller, nej, det var inte sant... Jag hade köpt en ny insatslåda till köket och plockade ur alla lådor, torkade ur, sorterade, slängde och gjorde ett mer organiserat kaos av det som tidigare varit katastrof. Nu håller jag tummarna för att det får vara så ett bra tag!


Söndag åkte vi till Marieberg, för jag bestämde mig helt plötsligt för att söndagar är en bra dag att unna sig på, och köpte en guldring... Sen slog köpångesten till och jag övervägde att lämna tillbaka den, men tycker om den och tycker den är snygg, så den får stanna på fingret!



Vi tog en sen lunch på Jensens. Vet att folk klagar väldigt mycket på det stället... att personalen är ointresserad, att det tar lång tid att få beställa och en mindre evighet att få maten. Vad har man för förväntningar på en "Lunchbiff med pommes" man betalar 59:- för? Jag förväntar mig ungefär samma av personalen som om jag köper en Big Mac & co på Mc Donalds. Hade det varit en middag på Slottskällaren för 500:-/pers skulle förväntningarna varit högre, men man får vad man betalar för och för 59:- tycker jag maten är betydligt bättre än hamburgerkedjorna och har överseende med att personalen kanske inte gör vågen för varje kund. 

Orkade i alla fall göra mig i ordning lite innan vi for...


Kvällen bet sig latmasken fast och det enda jag gjort är att måla naglarna... alldeles för sent så jagfått sitta och vänta på att de är torra nog för att lägga sig, utan att riskera vakna med "randiga" naglar. 


Nu ska jag strax gå och lägga mig och se om han, sömnmannen, behagar dyka upp i natt... Han är, ungefär som Jensens personal, ointresserad av mina behov - natt efter natt - den jäveln!


  

  

tisdag 18 mars 2014

Luktar fis?

Jag tror att jag fått gjort allt jag skulle göra idag...

Bromsarna är bytta på bilen och verkstaden har fått betalt -> jag är fattigare, men "kör säkrare".

Jag fick hämtat en bil från en strulputte... ibland önskar man att det fanns ett idiottest för att få körkort och för att få ut en bil - klarar man det inte blir man nekad kredit -> skulle underlätta mycket i mitt jobb!

Mail med kvitto har skickats och en lista över alla öppna jobb har skapats.

Jag tror faktiskt jag hunnit med allt och att jag kan jobba hemifrån imorgon...

Har idag fått ett par presenter. En flaska rosé från "Chateau de Jonte", hemlagat rosé från Örebro Norr. Har även fått en rosarandig påse från Victoria's Secret, med fyra väldigt trevliga dofter. Jag ser det inte som att de tycker jag luktar illa och ska supas full, utan att jag är enda tjejen på arbetsplatsen och behöver skämmas bort lite.

Vinet sparar jag till en annan dag. Dofterna har jag sprejat med lite idag. Har en favorit, men ingen av dem luktade illa och alla passade mig... Jag är annars lite petig med dofter till mig själv, så det var en stor chansning från givarens sida.



Har förresten köpt en "Poo-pourri" för att testa och jag blev mycket glatt överraskad. Det är en doftspray man sprayar i toaletten innan man bajsar för att dölja lukten - och tro't eller ej - den fungerar även för de mest ruttna magar! Detta kommer bli en stapelvara i vårt hem från och med nu! 

Den finns bara i en doft (vad jag hittat i alla fall) i Sverige, men tillverkaren skickar över hela världen och det är billigare att beställa från USA, trots frakten, och man kan få massa roliga dofter... så hemmet ska dofta Yankee Candle och bajset ska dofta Poo-Pourri...!


   

Krockar och slaggaren

Min bil är på verkstaden för bromsbyte runt om, så nu blir jag ett antal tusen fattigare. Att det ska vara så dyrt att vara bilägare. Bilen kostar massor i inköp, försäkringen kostar, skatt och sen alla reparationer och service som behövs... Ett nödvändigt ont för mig.

Har köpt en Grundig elvisp. Den som med hjälp av sitt CV sökte tjänsten som översättare för att den kunde "flytande svenska", ljög! Det är underhållande att läsa bruksanvisningar som säger att man ska använda "slaggarna" och "krockarna" och som "vid en glans" "gratulera mig på köpet". 

Jag är ju lite ordpolis och fick nästan ett anfall av alla sär- OCH hopskrivningar, felaktiga meningsbyggnader och stavfel. 

Undrar om Google translate varit deras bästa vän?!




  

måndag 10 mars 2014

Oh holy crap!

Förra veckan fick jag ett infall, att göra utfall, en hel dag... Det resulterade i träningsvärk, även om jag var motvillig till att erkänna det. 

I torsdags var jag på gymintroduktion hos sjukgymnasten och fick ett träningsprogram för att träna styrka, stabilitet och balans. 

Idag hann jag inte dit innan de stängde så det blev yoga hemma i vardagsrummet istället. Det yogaprogram jag satte ihop nu kommer också att ge mig träningsvärk - det känner jag redan. Det drog rätt bra i vissa muskler och jag har blivit betydligt stelare i vissa muskler, märkte jag också... Det får jag försöka att råda bot på utan att översträcka, vilket är lätt med EDS. En positiv sak var att det lättade lite i bröstkorgen efter så med dessa övningarna kanske jag kan börja andas och få tillräckligt med syre igen...

Imorgon tänkte jag gå och köra programmet på gymmet innan jag åker och hämtar bil med jobbet. Sjukgymnastens gym är sällan/aldrig fullt här så man behöver varken vänta på maskinerna eller oroa sig för vad andra ska tänka om en, som om folk som tränar inte har fullt upp med sitt eget...

Jag har tänk att jag ska komma i form nu! (Om livet, kroppen och sjukdomen tillåter...)

  

lördag 8 mars 2014

Lördagsmys och fundering

Uppe med tuppen och avslutade ett jobb innan jag begav mig till Karlstad för ytterligare jobb.

Vi har besök från Holland den här helgen (makens kusiner) så jag skyndade mig hemåt. Grabbarna har nu dragit iväg på stan för att utforska kroglivet med maken och jag vågar vägra melodifestivalen "mellon" med lördagsmys - grönsaker med dipp, ost och kex. Förstår inte att man orkar titta på alla deltävlingar, andra chanser och trams?! När jag var liten var det en tävling, snabbt avklarat! Dessutom är det många låtar från förr som fortfarande spelas idag - vem tror att dagens låtar kommer spelas om 30 år?!

Maten idag blev rödkokt kalkon med ingefära, salladslök, pak choi och vitlök. Det var från Linas Matkasse och använde man lite egen fantasi och kryddade lite så blev det fullt ätbart - bara receptet blev tråkigt och smaklöst. 



I övrigt stör jag mig lite på att jag ska vara folks logistikchef, nummerupplysning, minne, allmänna omhändertagare och alltid finnas tillgänglig. Om jag, gud förbjude, säger nej, eller skulle vilja ha hjälp tillbaka avvisas det med sura miner - varför är DIN tid och DITT liv så mycket viktigare än mitt? Om vi gör upp en tid så är jag i tid och annars kan du vara 100% säker på att jag meddelar att jag blir sen och en ny ankomsttid så du ska veta. Detta gäller tydligen inte när man bestämmer nåt med mig - är min tid helt oviktig? Förstår inte folk att jag kunde gjort annat, viktigare, än bara sitta och vänta på om nån behagar dyka upp? 

Kvällen fundering är alltså - Varför är du och ditt viktigare är jag och mitt?

   

onsdag 5 mars 2014

Smakprovning

Jag har inte köpt något mer godis, men äter det jag har kvar hemma. Imorgon ska jag träffa sjukgymnasten för en gym-genomgång och sen är det bara att börja träna lite mer regelbundet. Gjorde utfall hemma i söndags och blev varnad att jag skulle få träningsvärk... trodde inte på det... Jag säger inte att han hade rätt, men jag KAN ha haft en känsla som skulle kunnat förknippas med träningsvärk i måndags - säger inte att han hade rätt dock!

Igår var jag ute på tur igen och på hemvägen stannade vi till i Falköping, på Falbygdens Ost - vilket ost-Mecka! Det blev både en och tre ostar, kex, marmelad och honung. De fina människorna som jobbade där hade ställt ut smakprover på massa ostar och kex också som jag glatt mumsade på, så när jag var klar i butiken orkade jag inte äta ostbuffé i restaurangen utan styrde kosan hemåt igen.


Var hemma runt kl 20, fikade lite godsaker jag köpt och tittade på tv innan det blev dags för sömn.


Idag är tanken att jag ska göra nån variant från Linas Matkasse. De recept som kom i denna provpåse tyckte jag inte om så första rätten "Torsk Bourguignon" dissade jag! Torsk i rödvinssås lät rent otäckt tyckte jag och gjorde en egen variant istället.

Det finns även ingredienser med till en "Färsbiffar med citron- & timjansås". Den såsen skulle passat mycket bättre till torsken, enligt mig, så jag kommer modifiera det receptet med.

Linas matkasse har inte vunnit några nya prenumeranter hos oss med dessa provpåsar. Innehållet är inte prisvärt, recepten inte så fantastiska, svårighetsgraderna stämmer inte alls och grönsakerna som kom den här gången var rätt ledsna... vissa rent oanvändbara.

Jag tycker om att få välja mina produkter själv och har inga problem att hitta på saker att laga, så detta är nog helt fel för oss, men det var kul att testa i alla fall.