lördag 31 maj 2014

Uppdaterat sommaren

Idag var jag i Karlstad... och tänk... vilket sammanträffande... utförsäljningen hade öppet och jag "råkade" åka förbi på väg mot bageriet... precis när de skulle öppna och kön inte var milslång. 

Jag hade tur och fick uppdatera sommargarderoben lite. 

3 klänningar, 2 tunikor och 2 t-shirtar, men en av dem var för tight i ärmarna så den ger jag bort till en kompis istället. För detta betalade jag 320:-, vilket är mindre än vad jag skulle fått betala för en av klänningarna, så jag är nöjd!

Hade modevisning för katterna när jag kom hem och Albin gillade den grå trikåklänningen och tror att den blir jätteskön att ha som vardagsklänning och mysklänning. Max föredrog den cremevita klänningen och båda tyckte den prickiga var lite fräck, men inte riktigt jag...

Det känns tryggt att ha en bra (d)jury när man provar kläder!




Jag hittade dessutom några gamla bilder på mig. Jag var betydligt tyngre på de gamla bilderna. Använde magen som avlastningshylla för armarna. Kände mig inte alls särskilt tjock, men jag ser ju att jag var gigantisk. Bilden som jag tagit idag visar en lättare människa, men som vissa dagar känner sig tjockare än någonsin! Visst är det underligt...?


  

fredag 30 maj 2014

Glossybox maj 2014

Maj-boxen är här!

Jag har tittat lite på Youtube vad andra fått och hade vissa saker jag hoppades lite extra på... Tyvärr fick jag inte de två saker jag helst önskade, men är ändå nöjd med boxen som kom. Den var fullpackad med saker, så att jag inte fick prover på Sheer Cover-foundation är inte hela världen - jag har ett gäng foundations ändå...


Så här såg det ut när jag knöt upp rosetten och tittade i lådan...


Vi börjar då...

Be Your Mood Colour Boost - "Pigmenterad hårinpackning som fräschar upp din hårfärg. Du får två färger - använd den som passar dig bäst själv och ge bort den andra till en vän."

Jag fick färgerna Silver Blonde som ska "ta bort gula skiftningar i blont hår och ge en kall nyans, för dig som önskar platinumblond effekt" och Chocolate Brown som "ger en varm fyllig brun nyans till alla hår - mer mustig på mörka hår".

Detta är produkter jag gärna testar. Jag tyckte för övrigt att priset för originalförpackningen, 59:-, var mycket förmånligt och att vi dessutom fick med en rabattkupong på 10:- för valfri förpackning gör att jag garanterat kommer köpa en för att ha sen.

Originalprodukten är 200 ml och kostar 59:-, jag fick provförpackningar som innehöll 50 ml vardera.


Bangerhead Professional Fresh me Up! Dry Shampoo - "Torrschampo som fräschar upp håret mellan tvättarna och tillför både volym och textur. Produkten ger en torr och matt finish som absorberar överflödigt fett från hårbotten."

Passar perfekt även om jag tycker om att duscha och tvätta håret dagligen... det sliter mycket på håret och jag försöker dra ut på hårtvättarna och har börjat testa torrschampo. Vet inte riktigt vad jag tycker om doften på detta, men det luktar inte bajs i alla fall.

Jag fick en originalprodukt som innehåller 200 ml och kostar 129:-


Panos Emporio Deospray "Coco Sun" - "Fräsch deospray med en doft av underbar kokos och friska frukter som får vem som helst att längta efter ljusa, varma paradisstränder. Perfekt sommardoft!

Vi fick en annan deospray från Panos Emporio i en tidigare box, Goldflower, och jag tror att jag gillade den doften bättre än den här. Jag är inte jätteförtjust i kokosdoft. Den luktar gott, men jag är ändå osäker. Som deo under armarna fungerar den säkert - som parfym skulle jag inte vilja ha den!

Jag fick en originalprodukt, 50 ml, som kostar 149:-


Humble Brush Bambu-tandborste - "Miljövänlig tandborste med ett naturligt och nedbrytbart bambu-handtag. För varje såld Humble Brush skänks motsvarigheten av en tandborste för att bidra till bättre munhygien."

Den här blir perfekt som resetandborste! Handtaget var behagligt att hålla i, men borsten jag fick var mjuk och jag tycker om lite hårdare borst. Hemma använder jag min eltandborste, men när jag reser vill jag ha en vanlig och denna blir toppen till det!

Självklart en originalprodukt som kostar 34:-


Vichy Idéalia Eyes + Day Cream - "Lystergivande ögonkräm som trollar bort mörka ringar under ögonen och reducerar trötthetstecken. Du får även deras bästsäljande dagkräm i samma serie som gör din hy mjuk och slät med vacker lyster."

Vet inte om jag har otur eller om det vara är väldigt mycket krämer i boxarna för det har varit minst en i varje, oftast fler, och nu börjar jag få ett litet överflöd på krämer... även om jag försöker vara duktig att använda dem slaviskt.

Originalprodukten kostar 279:- st (ögonkrämen innehåller 15 ml och dagkrämen 50 ml). Jag fick provförpackningar med 3 ml vardera. 


Jag blev inte missnöjd med boxen, men den var heller ingen riktig "wow-faktor" den här gången. Produkter jag med glädje testar, men kanske inte skulle valt själv om jag stått inför valet.

    

söndag 25 maj 2014

Ny jacka

Igår åkte jag på utförsäljningen i Karlstad innan jag for till mamma.

Siktet var inställt på en sommarjacka... en ljus lite kortare modell, gärna med huva och dragkedja... Det blev helt tvärtom!

En mer kappliknande modell, mörklila, med knappar och utan huva... istället med kavajkrage, typ. Men jag föll för den och var tvungen att köpa den. Den modell jag egentligen ville ha fanns inte så det ger mig anledning att åka fler gånger och leta...



Använde den nya idag när vi bjöd ut svärmor på en Mors dags-middag på Karishma. Jättegod indisk mat. Vi började med två förrätter som vi delade på, alla fyra och sen fyra olika rätter - tre grytor och en från grillen - som vi också smakade på allihop. Maken tog en Kulfi (indisk glass) till efterrätt också, men vi andra var mätta. Det var dessutom så mycket kvar att det blev en matlåda till mig som förmodligen räcker både till lunch och middag imorgon. 

Igår efter utförsäljningen åkte jag alltså till mamma. Tanken var att fira hennes Mors dag, lite i förväg, och istället för en blomma hade jag planerat att laga Biriyani till henne, så jag hade med alla ingredienser som behövdes. Det är en risrätt med mandel, russin, ärtor, kyckling (det kan vara lammkött, köttfärs, nötkött eller vegetarisk om man vill också), potatis och massa goda kryddor. När jag gör till mig själv utesluter jag russinen eftersom jag inte tycker om det, men nu var det till mamma och hon tycker om rätten som den är. 

Hon uppskattade att jag gjorde en stor gryta Biriyani mer än en Mors dags-blomma! Vi åt både hon och jag, broder dök upp med två barn och de åt med, hon fick 9 matlådor till frysen plus en tallrik att äta senare. 

Så det blev lyckat det med!

På väg hem stannade jag förbi en Smycka-butik och köpte med en liten "bara-därför-att"-present (bästa typen av present) till maken. Vi tycker båda om Thomas Sabos smycken, särskilt de i "Rebel at heart"-kollektionen och det var från den jag köpte två berlocker och en berlockhållare... Jag tror han blev nöjd...


  


onsdag 21 maj 2014

Glossybox Limited Edition Mors dag 2014

Det är som julafton varje gång mobilen plingar till och talar om att jag har ett paket att hämta ut från Glossybox.

Idag kom Mors dags-boxen, en specialbox, som jag beställde utöver den vanliga boxen.

LYCKA!! Denna box var helt underbar! En fantastiskt vacker låda och innehållet var enbart full size-produkter och dessutom produkter jag vet att jag kommer använda!

Jo, jag vet... det var en Mors dags-box, jag är inte mamma, men min mamma skulle inte använda dessa saker och svärmor är nog inte särskilt intresserad heller - och jag har ändå en katt som säger ma-ma till mig dagarna i ända... det får väl räknas.



När man öppnar locket på denna blommiga låda ser man samma lyxiga utförande som normalt... ett silkepapper, omsorgsfullt ihopknutet med ett fint band och ovanpå det lilla kort som talar om vad som finns i lådan.


Så knyter man upp rosetten och öppnar för att kika in vad det ligger för överraskningar gömda där under...


Ren och skär lycka denna gång! Jag tror inte jag kan hitta något negativt att säga om innehållet. Perfektion!

Denna gång var innehållet följande:

Newsha Private Haircare Volume Lift Foam - "Många har säkert ett par gamla bilder från barndomen då man har någon knasig frisyr som mamma försökte få till men kanske inte lyckades jättebra med. Vilken tur att det numera finns professionella hårprodukter även för personligt bruk. Denna volymstyling från Newsha ger håret en enastående fräsch och vårdad look. Håret blir starkt och elastiskt tack vare extrakt från acaibär som är både skyddande och näringsgivande. Mammor uppskattar den säkert i sin morgonrutin eftersom den är väldigt enkel att använda."

Perfekt eftersom jag länge tänkt köpa ett volymmousse, men inte fått tummen ur. Den här luktar dessutom mycket gott och inte bara kemiskt och underligt. Ser fram mot att använda denna produkt!

Jag fick en originalprodukt, 200 ml, som kostar 180:-


Nougat Naturals Intensive Body Oil - "Tidiga morgnar - när resten av familjen fortfarande sover - är en perfekt tidpunkt för mammor att rå om sig själva lite extra. Den här uppfriskande doften kombinerat med essentiella oljor från bergamott, grapefrukt, ingefära och citrongräs piggar upp sinnet - även de allra mörkaste morgnarna. Kroppsoljan innehåller både sötmandel- och arganolja som återfuktar huden samtidigt som de har lugnande och läkande effekt. Något man gärna skämmer bort sig själv och sin kropp med, helt enkelt."

Jag ÄLSKAR oljor! Den här går snabbt in i huden utan att lämna ett oljigt resultat. Den luktar citrusaktigt och fräscht och kommer definitivt bli använd!

Jag fick en originalprodukt, 100 ml, som kostar 170:-


Teeez Trend Cosmetics Be Blushious - "Att vara mamma är ibland både krävande och en utmaning när det kommer till att jonglera hushållssysslor och karriär. För att lyckas hålla vardagen under kontroll och samtidigt undvika att se trött och stressad ut är den här rougen "Be Blushious" från Teeez perfekt. Den ger en rosenrosa som somrig lyster på alla mammors kinder och den naturliga fräschören håller hela dagen lång. Mjukgörande ingredienser som olja från sojaböna ger inte bara näring åt huden och en fräsch touch - en annan bra egenskap är att rouget blir extra hållbart. Perfekt för en fartfylld vardag!"

Jag fick färgen 401 - Brilliant Peach. Kanske inte den ultimata färgen för mig (hade valt en färg lite mer åt det rosa hållet om jag valt själv), men den kommer absolut bli använd och färgen är jättefin och känns behaglig.

Jag fick en originalprodukt som kostar 199:-


Tromborg Nail Polish - "För visst är mammor fantastiska? De har oftast en löning på det mesta och finns där när man behöver dem. Därför förtjänar alla mammor detta underbara nagellack från Tromborg som har blivit namngivna efter muser och gudinnor. Det är nagellack utöver det vanliga då färgerna är vårdande. De små flaskorna är nämligen fyllda med bioaktiva ingredienser som organiska växter, sjöalger och salt från Döda havet. Lacken är baserade på kallpressad solrosolja och vetegroddsolja som har en hög koncentration av vitamin E och omega 6 och 3. Den perfekta balansen mellan skönhet och natur för alla fina mammor!

I min box fanns färgen EOS, en härligt rosaskimmrande färg. Jag hade lätt valt den färgen själv om jag stått vid hyllan i butiken och skulle välja en färg - däremot hade jag kanske inte valt att köpa ett så här dyrt nagellack, normalt sett, men det ska bli fantastiskt roligt att testa ett märke jag inte provat innan!

Jag fick en originalprodukt som kostar 215:-


ModelCo Fibre LashXtend Mascara - "Vi vet alla hur upptagen en mamma kan vara, ständigt på språng för att försöka få vardagen att gå ihop - det finns inte alltid så mycket tid över för att fixa ordning på sig själv på morgonen. Den här fiffiga mascaran från ModelCo kommer förmodligen att underlätta deras liv en aning. Den inbyggda spegeln gör att mascaran kan appliceras vart som helst, när som helst. Det spelar heller ingen roll hur känslosam eller hektisk dagen blir, tack vare den vattenfasta formulan håller sig mascaran på plats dagen lång. Den är dessutom snabbapplicerad - på ett kick blir ögonfransarna längre och mer intensiva med hjälp av den krämiga konsistensen kombinerat med innovativ fiberteknologi."

Mascara är en av mina svaga punkter... Jag behöver inte sminka mig dagligen, men går jag utanför dörren MÅSTE jag ha mascara på fransarna eftersom de inte har någon färg naturligt och det ser himla underligt ut, för de syns inte, så för att jag inte ska känna mig för konstig (mer än jag faktiskt är) kladdar jag alltid på mascara så denna ska bli rolig att testa. Borsten är bra och man ser fibrerna tydligt så förhoppningen är stor att denna levererar vad den lovar!

Jag fick en originalprodukt som kostar 175:-


Figs & Rouge Hand Cream - "Det är inte ovanligt att mammor har en gömma med godis hemma när barnen är små. Perfekt att plocka fram som en överraskning på lördagskvällar eller när det är dags för barnkalas. När barnen växer upp är det kanske på sin plats att byta ut godisbitarna mot denna ljuvliga handkräm från Figs & Rouge med sin söta doft som påminner om den "gamla goda tiden". Som om inte det vore nog ger det rika kokosnötssmöret, antioxidanterna och algextraktet näring och skyddar händerna mot dagliga påfrestningar. Samtidigt som glycerin och ginseng garanterar att händerna håller sig mjuka och återfuktade dagen lång. Jämfört med godis är denna snabbabsorberande kräm 100% sockerfri!

Många pluspoäng för den underbara förpackningen! Doften är behaglig och påminner mig lite om nåt tuggummi som fanns när jag var liten, tror jag. Den går in lätt i huden och känns naturlig. Tuben får lätt plats i vilken handväska som helst för att alltid finnas tillhands. Har kikat in Figs & Rouges hemsida för att se övriga produkter i deras sortiment - alla förpackningar är jättefina och jag är nu intresserad av att testa andra produkter också!

Jag fick en originalprodukt som kostar 85:-


Den vanliga månadsboxen kommer också snart, den är enligt Glossybox packad och kommer kanske under nästa vecka... Julafton kommer ofta nu, med andra ord!

  

måndag 19 maj 2014

Olika tankesätt

Jag fascineras av hur olika man kan tänka om olika saker och hur folk resonerar...

Det som andra ser som en styrka, kan jag se som en svaghet. Det andra ser som perfekt, ser jag på ett helt annat sätt och anser att perfektion inte existerar.

"If a problem has no solution, it may not be a problem, but a fact, not to be solved, but to be coped with over time." ~ Shimon Peres

Alla har rätt till sin åsikt och tro, oavsett vad den är - det tror jag starkt på - men jag har också rätten att inte hålla med och nära en annan tanke!

Det är fascinerande hur olika man kan tolka ord, som sägs... eller skrivs - ge 10 personer samma text så tar de med sig 10 olika variationer om vad som är viktigt i texten. Det förutsätts även ibland att man ska kunna tolka in sånt som är underförstått, alltså inte står med, och för vissa är det helt omöjligt - vi är alla olika, och det är det som gör världen lite extra spännande!

"Alla människor dör, men inte alla människor lever." ~ Tim Robbins

Lite funderationer så här på måndagskvällen...

 

torsdag 15 maj 2014

Beslutade mig till sist

Den som designar möbler som monteras borde nån ta ett allvarligt snack med! Garanterat en ologisk man, för ingen logiskt tänkande kvinna skulle komma på dylika ting!

I alla fall... jag bestämde mig för en utemöbel och hämtade den på väg hem från jobbet. Två stora, tunga kartonger, med en miljon delar kändes det som. Tre olika häften med instruktioner och lite skruvar. 

Jag fick till slut ihop det hela, efter en extra tur till butiken för att byta en del som var feltillverkad. 

Före och efter bilder... men jag ska fixa lite till under helgen. 



  


onsdag 14 maj 2014

Funderar och planerar - beslutsångest

Balkongen är tömd och jag har skurat golvet och torkat av alla "vindskivor" på balkongräcket.

Har idag varit runt och tittat på olika möbler som skulle kunna stå där ute. Jag har nu beslutsångest deluxe!

Jag tror jag (läs vi) kommit fram till att det ska bli en loungegrupp, med soffa, bord och två fåtöljer. Det fungerar lika bra att sitta och äta och fika i som ett bord med stolar och man får lite extra mysfaktor under härliga sommarkvällar, tror jag...

Det lutar åt denna grupp, just nu, men innan jag kommit iväg och faktiskt köpt nåt hinner jag förmodligen ändra mig, ungefär hundra gånger till!


Idag när jag loggade in för att flytta lite pengar fick jag en glad överraskning - en oväntad insättning som ett trevligt tillskott i kassan. En större summa, som tydligen skulle gå till en semester till mig och maken, enligt den snälle insättaren.

Frågan är bara var vi ska åka på hans semester...? Jag uppskattar städer mer än solsemester. Upplevelser framför att ligga på stranden och pressa. Vi får se vad vi kan enas om... I augusti, då det är aktuellt, är det förhoppningsvis varmt och soligt överallt, mer eller mindre, så båda våra önskningar kan tillgodoses - värme för han som gillar det och stad för mig som vill uppleva nåt annat än en sandstrand.

Några förslag?

 

tisdag 13 maj 2014

Weekend away

I torsdags packade jag mig iväg och flög till London med min morbror.

Anledningen till resan var att vi skulle till White Hart Lane och se fotboll, Tottenham - Aston Villa, och det skulle hållas på Tottenham Hot Spurs och inget annat enligt morbror! Matchen var dock på söndagen så vi hade lite tid att se staden och roa oss efter bästa förmåga.

Vi checkade in på ett, i efterhand, mediokert hotell som skulle varit 4-stjärnigt, lämnade väskorna och gick till Hammersmith.

Jag ville till Boots och Primark för att shoppa lite av varje, men framförallt underkläder på Primark eftersom jag har underkläder som passar när man väger 50 kg mer och de sitter inte så himla bra längre...

På Boots inköptes smink, men de hade inte fått det märket jag sökte till butik än, så jag köpte lite annat smått och gott och valde att beställa online för leverans till butiken, utan kostnad, på lördagen. Smidigt som tusan!

På väg hem till hotellet efter första shoppingen slank vi in på en argentinsk köttrestaurang. Det blev grillad, argentinsk oxfilé, med pommes, såser och lite grönt... och ett litet glas vitt vin. Innan maten kom in fick vi nåt friterat bröd och den absolut godaste guacamolen jag någonsin ätit! Jättegott! men jag orkade bara hälften.


Fredagen började vi med hotellfrukost, som tyvärr inte imponerade särskilt mycket. Det var självklart gott, men utbudet var relativt begränsat och kunde inte mäta sig med frukosten i exempelvis Warszawa.

Efter frukosten styrde vi kosan mot London Eye. Morbror ville absolut se London från ovan i "pariserhjulet" och självklart skulle han få det.


Därifrån gick vi över floden mot parlamentsbyggnaden och Big Ben, vidare till Westminster Abbey och tog en lunch på en liten engelsk pub, sen till Buckingham Palace och tittade på vakterna, promenerade till Harrod's och gick runt där och funderade på hur mycket deras varulager var värt - där kan du verkligen köpa ALLT och har de inte det du önskar hemma, tar de hem det... men det kostar!






Vi fortsatte promenaden mot Kensington där hotellet låg, stannade till på ett fik och drack te en lång stund innan vi gick vidare.


På kvällen åt vi pizza på Pizza Express och den godaste pizzan jag ätit i mannaminne! En supertunn pizza med hål i mitten där det låg en fräsch sallad och den dröp inte av fett som här i Sverige. Synd att man inte kan få nåt liknande här...


Lördagen spenderades med en gammal vän till mig, från gymnasiettiden, som bor strax utanför London. Vi var på fjärilshuset utanför Natural History Museum, sen for vi in till Piccadilly, gick runt lite i stan och stannade på Govindas för te och kaka under tiden himlen öppnade sig.


Vi tog tunnelbanan till Hammersmith så jag kunde hämta mitt paket och sen käkade vi på Wagamama. Jag tog en sallad med färsk tonfisk som var himmelskt god! Och till förrätt var det dumplings och vitlöksmarinerade grönsaker. I Stockholm finns Sveriges enda Wagamama-restaurang, och jag kan varmt rekommendera kedjan om någon är hungrig i närheten av den.


Tiden går fort när man har trevligt och efter en pratstund och en kopp te skildes vi åt vid Hammersmith Station. 

På söndagen tog vi det lugnt på morgonen, var nere och åt frukost och gick tillbaka till rummet och vilade lite innan vi skulle åka till Tottenham och White Hart Lane Stadium.

Fotboll är såååå inte min grej! Det var dessutom kyligt, blåsigt och inte särskilt behagligt att sitta där på läktaren och titta på killar som springer runt och sparkar på en boll. Tottenham vann, som tur var, över Aston Villa med 3-0 så morbror var nöjd. Jag kunde bara konstatera att blekvita engelsmän utan tröja inte är lika intressanta som spanjorer - och stoppade ner kameran när laget började ta av tröjorna efter avslutad match.

Vi tänkte avsluta kvällen med en middag på hotellet, men detta "4-stjärniga" hotell hade ingen matservering på söndagar så vi gick till en restaurang i närheten och åt thaimat istället. 

Så tar vi en titt på en del av det som följde med hem då...

På Primark hittades lite underkläder, myskläder, en klänning och lite annat som inte är med på bilden.


Från Boots fick jag med mig lite borstar, mascaror, Sleek-paletter, puder, foundation, primers mm...





Sen köpte jag några andra smågrejer på olika ställen...



Och sist men inte minst, blev det en parfym på flygplatsen... Marc Jacob's Daisy, bara för att den luktar så himla gott!


    

onsdag 7 maj 2014

Ärofyllt uppdrag

Den 3 maj fick vi ett ärofyllt uppdrag...

Vi blev gudföräldrar till broders lilla Lisa Lena Marie under en fin, liten cermoni utanför hembygdsgården där de bor. 

Jag stod för sång och tårta (som jag blev nöjd med både till utseende och smak faktiskt). Gubben var dopskålshållare. Solen sken under hela cermonin. Lisa var lugn och färäldrarna stolta.


Broder hade gjort en god sallad och marinerad kyckling. Vi åt, hade bebismys och var hemma innan solen gick ner...

Nu har vi lovat förvalta uppdraget med respekt, alltid finnas där och vägleda lilla grynet genom livet. Ett uppdrag vi tar på största allvar...


  

tisdag 6 maj 2014

Laddar för London

Igår blev det totalt stopp i avloppet här, både i kök och badrum och som om det inte räckte började även rören under diskbänken läcka. Wihoo!! Hurra!

Jag är ensam för gubben är hos sina föräldrar... inte för att han skulle varit till så himla stor hjälp i denna situation, men ändå... han är ju söt att titta på om inte annat. 

Jag lyckades efter en hel del meck få badrummet att fungera, men köket var en katastrof!

Idag har det dock blivit åtgärdat med hjälp av rörmokare och nu sprutar det inte längre vatten där det inte bör och allt rinner undan som det ska.

Imorgon kommer det en firma hit och hämtar massa skräp från balkongen så den blir, nära nog, tom... redo för en grundlig städning och sen ska jag skaffa nya möbler dit och göra fint så vi kan njuta av härliga sommarkvällar med utsikt över hela stan.

Jag måste även packa för på torsdag åker jag till London!!

Fyra nätter blir jag borta och London är min absoluta favoritstad så även om det innebär att jag måste gå på fotboll igen (Tottenham - Aston Villa) så kommer jag njuta, oavsett väder... och matchresultat!

Handbagage dit - incheckad väska hem = jag ska shoppa!

Nu dka jag titta vad Catman håller på med, det låter som han tänker starta nåt jätteprojekt i sovrummet och det är jag inte okej med...