söndag 30 november 2014

Ropar hej...

innan jag kommit över bäcken, kanske, men illamåendet känns bättre och tröttheten inte lika förlamande. Kan laga mat igen så det är ju positivt och ett steg i rätt riktning. Det har blivit mycket micromat för mig eller middagar hos svärföräldrarna för att slippa stå i matoset själv.

Magen växer, även om mitt överflödsflubber ligger i "härliga" volanger utanpå bebisbulan (om jag inte lyfter upp det).

Jag har inga särskilda cravings och kan äta allt jag normalt sett äter. Clementiner har lindrat illamåendet lite så det har blivit en hel del såna. Upplever att jag kan äta lite mer innan min gastric bypass-mage säger stopp (inga obscena mängder, men typ en potatis mer än tidigare). 

Min tilldelade barnmorska ger jag inte mycket för... vi klickar inte direkt och jag tycker hon uttrycker sig och förklarar saker som om jag vore 4 år gammal och helt obildad. Själv verkar hon inte lyssna alls, men förhoppningsvis behöver jag inte träffa henne så mycket utan blir överflyttad till specialistmödravården istället pga EDS'en. De gånger jag tvingas träffa henne får jag väl bara bita ihop och le. 

Jag testade förresten positivt på min födelsedag, men hann nog ta 20 test till och ett blodprov innan vi vågade tro på det...



  

tisdag 25 november 2014

Dags att avslöja projektet

Idag är det dags att avslöja "projektet" jag jobbat på...


Ett livlig liten krabat har flyttat in i magen och är beräknad att se dagens ljus lagom till solen, värmen och ljuset återkommer. 

Illamående och trötthet kom som ett brev på posten och det har varit dåligt med ork att baka, laga mat och sköta hemmet. Tröttheten börjar rätta till sig lite nu men illamåendet kvarstår. Men, jag klagar inte... så mycket. 

Glädjen är på topp i hela släkten och vi ser fram mot ett nytt äventyr i livet. 

  

onsdag 19 november 2014

"Jobbigt"


Nu är det i princip klart med förändringen på jobbet. Chefen har köpt en ny rörelse så jag kommer få jobba både med återtag och med det nya, där det mest blir administrativt och att bringa ordning till en början. 

Jag kommer nog inte behöva klaga på att jag har för lite att göra i framtiden i alla fall och det nya är något helt annat från det vi gör idag. Dock inte helt obekant för mig som jobbat med att sälja restaurang- och butiksinredning tidigare... det kommer finnas bitar som jag förmodligen känner igen mig i, skulle jag tro. Och jag kan nog ha nytta av att leta reda på min gamla visitkortspärm med leverantörer av olika material.

Det kommer bli spännande!

Mitt eget lilla projekt lunkar på och kommer förmodligen att avslöjas inom kort, bara utfallet blir det förväntade...

  

Glossybox-glömska

De senaste två månadernas Glossyboxar har inte fått några inlägg... av ren slöhet, skulle jag nog säga. Jag har tagit bilder på allt och testat grejerna, men inte fått ihop nåt här.

Det kommer snart en eller ett par nya boxar - en vanlig månadsbox och en specialbox. Får se om jag får tummen ur att göra nåt inlägg då.

Här är i alla fall en bild på boxarna från september och oktober.

I september fick jag en ögonskuggsprimer, ett läppbalsam, en massageolja, en ögonkräm från Benefit, en lösögonskugga från MakeupStore och ett test på nåt från BodyShop. Det var väl inget som riktigt imponerade på mig i den boxen. Läppbalsamet tyckte jag luktade rätt otäckt och vill därför inte använda. Primern till ögonskugga var sådär tyckte jag. Massage-/badoljan var helt okej. Ögonskuggan hade fel färg för mig och kommer bli liggande. Ögonkrämen från Benefit är nog himla uppskruvad bara för att det är ett märke - jag ser ingen skillnad alls.


I oktober var boxen designad och så annorlunda ut, vilket var lite roligt. Innehållet var dock inte lika skoj.

Det var en High Tech Lighter från MakeupStore, i blått, som aldrig kommer användas förmodligen. Nån läpp och kindfärg från Mememe, i korall som inte passar mig särskilt bra. Jag kanske kan använda den som typ rouge, men den är flytande med en pensel så jag vet inte om jag blir vän med den. Dag- och nattkräm från Eucerin som jag faktiskt använt och är nöjd med. Den luktar gott och återfuktar bra - sen om den "fyller ut rynkor och fina linjer" låter jag vara osagt... jag är mindre torr i ansiktet i alla fall. En BB-kräm för håret som jag inte riktigt vet vad jag tycker om. Den luktar gott, men jag tyckte håret kändes fettigt när man använt den. Och sist ett rouge från So Susan, som var sönderslaget i småbitar när det kom, men Glossybox var snabba att skicka ut en ny. Dock är rouget lite mer glittrigt än jag vill ha nu på hösten, så det blir nog liggande tills i vår. En helt okej färg i alla fall.