torsdag 19 mars 2015

Magen

Imorgon är det dags för nytt möte med specialistläkaren hos Specialistmödravården. Jag hoppas han har nån form av besked ang kejsarsnitt eller naturlig förlossning - han sa att han hoppades ha det. 

Jag hoppas även att han kan se när tillväxtultraljudet är inplanerat så vi kan lägga in det i kalendrarna och meddela arbetsplatserna. Med alla ultraljud som jag gjort under graviditeten kommer bebisen garanterat bli både vänsterhänt och vänsterfotad. 

Magen växer som den ska och jag ligger över medelkurvan, men följer min egen kurva, alla prover får MVG och viktuppgången är fortfarande ganska blygsam.

Barnmorskan är negativ hela tiden när hon pratar, jag tycker fortfarande inte om henne och tycker hon pratar med mig som om jag vore mindre vetande på nåt inkompetent sätt. 

Enligt henne kommer jag inte ens ha tid att gå och kissa när barnet är fött, duscha kan jag helt glömma och om jag får i mig mat ibland ska jag vara glad för nyfödda barn är en "börda". Hon får inte många svar från mig men jag sa att jag inte ser detta som ett problem utan en möjlighet!


Nu ska jag värma lite mat - fläskfilé med potatisgratäng och vitlökssmör och sen njuta av några koppar te. 

Det är utlovat snö imorgon, men jag överväger att trotsa vädret och ha klänning ändå! Jag vill ha vår nu!


  

5 kommentarer:

  1. Men vad har du för en barnmorska? Hon verkar ju helknäpp som om hon vill tala om för dig hur uselt det är att ha barn. bara jobbigt inget kul alls. har hon egna? Barn sover faktiskt, barn kan ligga på en filt eller i sin säng ensamma en stund, barn skriker inte hela tiden. Jag hann både, duscha, städa, laga mat när mina var små. Gäller bara att planera och sen även kunna omplanera. Byt ut henne det skulle jag göra eller säg vad du tycker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon är mer än lovligt knäpp. Tyvärr har jag inget alternativ då alla barnmorskor är fulltecknade och inga privata alternativ finns här. Övervägde att skriva in mig hos en privat i Karlstad som är jättebra men det är 10 mil dit och lika långt hem sen, för att typ mäta magen då och då. Eventuella funderingar tar jag med specialistmödravården istället för de är bra. Jag förstår själv att det hon säger inte stämmer men jag tror hon stör sig på att allt går så smidigt för mig, att jag inte behöver henne, inte frågar om råd, inte har ont, inte känner minsta oro, så hon måste hävda sig eller nåt. Ett knäppskaft är vad hon är och hon borde gå i pension!

      Radera
    2. Den barnmorskan verkar ha valt fel jobb.

      Radera
    3. Skönt att specialistmödravården verkar bra iaf.

      Radera
  2. Strunt... Spädbarn är en gåva och en välsignelse... Visst kan de vara jobbiga, men vad sjutton... Vem är inte jobbig? Jag är det ibland och säkert du med... =)

    Du kommer bli en toppenmamma och du kommer både hinna duscha, äta, sova och allt annat men kanske inte de tider du tänkt dig. =)

    SvaraRadera