torsdag 19 mars 2015

Magen

Imorgon är det dags för nytt möte med specialistläkaren hos Specialistmödravården. Jag hoppas han har nån form av besked ang kejsarsnitt eller naturlig förlossning - han sa att han hoppades ha det. 

Jag hoppas även att han kan se när tillväxtultraljudet är inplanerat så vi kan lägga in det i kalendrarna och meddela arbetsplatserna. Med alla ultraljud som jag gjort under graviditeten kommer bebisen garanterat bli både vänsterhänt och vänsterfotad. 

Magen växer som den ska och jag ligger över medelkurvan, men följer min egen kurva, alla prover får MVG och viktuppgången är fortfarande ganska blygsam.

Barnmorskan är negativ hela tiden när hon pratar, jag tycker fortfarande inte om henne och tycker hon pratar med mig som om jag vore mindre vetande på nåt inkompetent sätt. 

Enligt henne kommer jag inte ens ha tid att gå och kissa när barnet är fött, duscha kan jag helt glömma och om jag får i mig mat ibland ska jag vara glad för nyfödda barn är en "börda". Hon får inte många svar från mig men jag sa att jag inte ser detta som ett problem utan en möjlighet!


Nu ska jag värma lite mat - fläskfilé med potatisgratäng och vitlökssmör och sen njuta av några koppar te. 

Det är utlovat snö imorgon, men jag överväger att trotsa vädret och ha klänning ändå! Jag vill ha vår nu!


  

Buzzar Dove Oxygen & Moisture

Fick förra veckan hem ett lyxigt paket från Buzzador, innehållande Dove Oxygen & Moisture från deras Advanced Hair-serie.

Paketet som var snyggt förpackat innehöll schampo och balsam. En stor av varje till mig själv och sen 5 set att dela ut till vänner och bekanta. 

Jag har testat själv och var innan lite skeptisk - dels för att jag inte är överförtjust i den "standarddoft" jag tyckt att Dove har på alla sina produkter och dels för att mitt hår är lite speciellt så nu när jag hade hittat produkter som faktiskt fungerar var jag osäker på om jag vågade testa nåt nytt.

Döm om min förvåning när doften inte alls är samma som jag tidigare upplevt. De här produkterna luktar jättegott! Döm även om min stora förvåning när det visar sig att mitt hår uppskattar dessa produkter väldigt mycket! De är behagliga att använda, håret blir precis lika lent och lätthanterligt som med mina andra (fungerande) produkter och de verkar rätt dryga - även om jag hade uppskattat en annan typ av förpackning eller kork för att slippa ta för mycket som det gärna blir med en tub med stort hål. 



Jag är positivt överraskad och mycket glad över att ha fått möjligheten att testa dessa produkter från Dove. 

Mitt betyg är nog 4,5 av 5. Betyget dras ner något av förpackningens utformning. När det är en tubförpackning ser jag helst att man i öppningen har en "gummibubbla" som hindrar att det kommer ut onödigt mycket produkt. Vet inte riktigt vad det kallas eller hur jag ska förklara den, men jag har så på flera andra produkter och då kan man mycket enklare dosera produkten i handen.

Är du också nyfiken på att bli Buzzador och få prova produkter?


Som Buzzador får du utan kostnad prova nya produkter och tjänster och berätta för dina vänner. I de flesta kampanjer får du även låta dina vänner prova.

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj varierar beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna och vilka kampanjer som kommer.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du information om kampanjen via email. Du väljer sedan själv om du vill vara med i kampanjen eller inte.


  

torsdag 5 mars 2015

Aktiv krabat

Skaffade mig en "rörelse-räknare" som jag testade igår. Den ska känna av och räkna sparkar och det normala är 10 sparkar inom 2 timmar. Den slutar automatiskt att räkna när den kommit upp till 10.

För mig tog det 4 min och 18 sek att komma till 10, så det är inte konstigt att jag tycker det är mycket aktivitet i magen och att jag då och då känner mig näst intill misshandlad invändigt - men samtidigt härligt att känna.

EDS'en håller sig fortfarande i schack, men jag förmodar ju och förväntar mig att den återkommer med besked efter förlossning och brist på graviditetshormon, men den dagen, den sorgen. Nu njuter jag bara att vara "normal" - så normal det går för mig.


 

söndag 1 mars 2015

Magsjuk katt, fest och fall

Albin är magsjuk. Det började natten mellan onsdag och torsdag då han kräktes och hade diarré om vartannat, i princip hela natten, innan det lugnade sig. 

Vi tog bort maten och lät endast vatten vara framme under dagen när vi var på jobb. 

Han har inte varit allmänpåverkad av detta så ett veterinärbesök kändes onödigt i första skedet. Vatten dricker han och får behålla. 

På torsdagskvällen fick han lite mat och det verkade gå bra men matskålen fick ändå inte vara framme. Lite mer mat till frukost på fredagen gick bra även om han fortfarande inte bajsade helt fast. 

På fredagkvällen fick matskålen stå framme och det gick bra. Avföringen blev fast och kräkningarna höll sig borta. 

Igår, lördag, var vi på en kurdisk fest med massa god mat och godsaker till fikat. Är det nåt kurder kan så är det att se till att det finns mycket att äta, och ordna trevliga fester är de med suveräna på - bland mycket annat, så klart. 

Vi stannade till kl 23, då jag inte orkade längre, så vi for hemåt och damp ner i sängen rätt omedelbart. 

Kl 6 imorse väcktes jag av att Albin åter kräktes. Kastade mig upp, tappade balansen och föll som en fura. Tack och lov inte rätt på kattstackaren (som slängde sig undan) eller i hans spya, men jag har ett fint blåmärke på benet och ett litet, men svidande, skrapsår på armen. (Magen klarade sig.) Klumpigt av mig!

Han har efter det kräkts en gång till och fått lös mage igen. Maten är på nytt bortplockad och vi börjar om. Får nog åka och köpa dietfoder hos veterinären imorgon eftersom kokt ris och kokt torsk inte går hem här. 

Är fortfarande inte orolig att det är nåt riktigt allvarligt, dels för att han fortfarande är pigg och "som vanligt" och dels för att han var bra emellan och han får i sig vätska utan bekymmer.  

Vänder det åker jag så klart in med honom, om någon trodde nåt annat!