lördag 14 november 2015

Holy crap, vilken shoppingångest!

Vi är förvisso duktiga på att shoppa, men idag tog vi det ett steg längre... Hålet i plånboken blev lite extra stort och en viss ångest infann sig.

Vi tittade på ett hus i förrgår - idag skrev vi papper och köpte det!

I mars flyttar vi till en enplansvilla med 4 sovrum, 2 toaletter, inglasad veranda, gäststuga, insynsskyddad innergård med uteplats, bärbuskar, fina blommor, rabarber och jordgubbsland. 

Fredag den 13:e men en bra dag! Detta kommer bli toppen! Miro får ett eget rum, vi kommer ha ett kontor/hobbyrum och ett gästrum. Det är ljusa tapeter i alla rum och bara att flytta in. Det enda rummet jag vill fixa i ordning direkt är barnrummet, de andra kan vi ta lite pö om pö. 

Nu har vi nåt roligt att se fram mot! Miros 1 års kalas kan firas i vårt egna hus! Gäster kan komma och sova över! Till sommaren är det bara att öppna dörren och kliva ut i vår egna trädgård, äta frukost ute, grilla, leka och mysa! 

Tanten som säljer är jättemysig och lämnar kvar utemöbler, trädgårdsredskap och lite möbler till oss. Jag ska gå hem till henne nån dag och göra en ritning över vilka växter som är var så mamma kan hjälpa mig och instruera hur jag tar hand om dem på bästa sätt. 

Det finns en liten damm med fontän på innergården, den får nog vara kvar men jag lägger ett kraftigt metallnät över den så ingen trillar ner i den, men vattnets porlande är skönt att lyssna på, så jag vill nog inte gräva igen den. 

Vi hade inte sagt nåt om detta till nån, förutom min mamma och svärföräldrarna så det kom nog lite som en blixt från en klar himmel när vi "annonserade" att vi nu är husägare...

Framsidan av huset och entrén från olika vinklar. 

Del av kök och matplats från olika vinklar. 

Vardagsrummet från olika vinklar och det som ska bli gästrum. 

Överst till vä: vårt sovrum, överst till hö: inglasad veranda
Nederst till vä: Miros rum, nederst till hö: kontor/hobbyrum

OBS! Detta är mäklarens bilder från nuvarande ägares inredning. Vi sätter vår prägel på det när vi flyttar in, så klart...