söndag 20 mars 2016

På plats

Nu är vi, äntligen, på plats i vårt hus!

Det känns som hemma även om det fortfarande är massor att packa upp. Har hittills avverkat 42 kartonger med saker och 6 sopsäckar med kläder sen i onsdags. 

De första dagarna sov maken och lille bubbisen hos svärföräldrarna (som bor ett par gator bort bara) eftersom det inte var någon lämplig miljö för en liten bebis, med alla kartonger och grejer. 

Jag kämpade på och nu är det rätt bra ordning i huset och de har fått komma hem, till vårt nya hem, och har sovit här några nätter. 

Trodde det skulle vara problematiskt att få Miro att sova i sitt egna rum men det har gått, över förväntan, bra!

Katterna var först rätt förvirrade och stressade men har nu funnit sig och verkar inte ha några problem med att vi flyttat - de har ju fått dubbelt så stor yta att röra sig på och kommer få gå ut vad det lider. 

Det kommer bilder på hur det ser ut, bara vi kommit i ordning ordentligt. 


  



fredag 4 mars 2016

Renoveringsblogg

Jag vill ALDRIG flyttpacka och/eller renovera själv igen!! Det sliter nåt enormt och underhållningsfaktorn i det är tämligen låg.

Det mesta i hemmet är packat och vi bor bland flyttlådor, damm, katthår, smågrus och leksaker. Visst låter det ljuvligt!?

Vi fick nycklarna till huset i tisdags så jag åkte dit direkt, la ut täckpapp och började riva tapet. 

I min enfald hade jag trott att det skulle gå sprätt lätt och att man kanske till och med skulle kunna spackla över skarvarna, slipa och bara måla direkt... Så var det inte...! 

Jag tog ner tapet efter tapet efter tapet... tills jag var nere på rummets orginaltapeten från -72. En, i och för sig, väldigt charmig barntapet, men den var skadad här och var så jag kunde inte spara den. 5 (?!) tapeter med spackel och skit satt över den första, så första dagen fick jag bara rent en liiiiten vägg. 

Rummet som det såg ut när vi var på visning. 
Orginaltapeten som jag grävde fram...

Andra dagen kom det en städfirma som skulle ombesörja flyttstädningen åt förra ägaren och jag kämpade vidare med tapetnedtagningen. 

Jag försökte komma på snabba alternativ... hitta nån som kunde komma samma dag och sätta renoveringsgips - men ingen kunde med så kort varsel, åka till jobbet och hämta en ångmaskin för att ånga ner tapeterna men det skulle jag förlora många timmar på både i restid och att jag skulle bli sittande med arbetskamraterna en stund, övervägde till och med att stänga och låsa dörren och låtsas som att rummet inte existerade - inget hållbart alternativ heller, i längden. 

I ren ilska och irritation slet jag ner ALLA tapeter, rummet blev fullt med pappersskräp. Jag spacklade alla ojämnheter, väntade på att det skulle torka, slipade, slängde allt skräp och dammsög OCH grundmålade en gång. 

Efter det var jag helt slut som artist, kroppen orkade knappt föra mig till bilen. Stackars Miro blev hämtad av en trött och grinig mamma med värk i hela kroppen. 

Det blev sängen direkt och jag fick sova hela natten och vaknade med ny energi. 

Nu är det söndag och jag har gjort klart rummet, så när som på att golvlisten ska målas vit, men färgen tog slut så det fixar jag imorgon. 



Jag har, dessutom, hunnit målartvätta, grunda och måla fulfurupanelen, dörrfodrena och golvlisterna i köket och hallen. 


Ordentliga bilder kommer när vi flyttat n och allt är i ordning men jag känner mig hyfsat nöjd med resultatet hittills. 

Nu kan jag ägna återstående dagar, tills flyttlasset går, att köra dit sånt jag inte kan packa i flyttlådor. 

Det ska bli så skönt när allt är klart och vi är på plats!