måndag 3 oktober 2016

Rätt sida tant-strecket

Så har även jag tagit klivet över 40 strecket och får officiellt titulera mig "tant", något jag de facto varit i drygt 35 år redan... men nu har jag papper på det med!

Min födelsedag firades, inte av egen fri vilja eller med glädje, relativt oromantiskt, i förväg så på min faktiska födelsedag packade jag in Miro och mig i bilen och for hem till Värmland, närmare bestämt till mamma. Där fick jag precis det firandet jag önskat - lugn och ro, mys för både bebis, mig och mormor'n! Två dagar alldeles i fred, en dag med bror, svägerska och lilla storkusinen - god mat intogs men inget ståhej över att man fyllt då heller. Helt min melodi!




Presenter kommer man ju sällan undan oavsett vad man fyller nästan och eftersom fylleristen nu fyllde jämnt vart det väl lite extra kan man tänka...

En KitchenAid matberedare har flyttat in och är nu bänkkamrat med den tidigare KA degblandaren. De ser ut att komma bra överens och rent av trivas i varandras sällskap. Den nya maskinen kan allt degblandaren inte kan... hacka, riva, tärna, skiva, vispa små mängder osv.


En stor proffsväska för verktyg, dessutom fylld med de verktyg man behöver som husägare. En borrskruvdragare hade jag införskaffat själv, men det finns plats även för den i verktygslådan.


Fint smyckesset, choklad och blommor från våra härliga människor till grannar.


Födelsedagsslanten från svärföräldrarna användes som "investering". Hittade ett par kannor som jag inte kunde motstå - särskilt inte när insåg var de faktiskt var värda.


En snöskyffel av toppkvalitet fick jag med så jag kan skotta åt rullstol och vagn när flingorna faller. 

En bedårande snidad sked och lite annat smått och gott...


Nu får man återgå till normal vardag igen. Jobb, fakturering, limfogar, bilar, tokigheter och märkliga saker jag inte alltid förstår.