fredag 7 juli 2017

Tankar i sommarnatten

Lite drygt 8 månader har nu gått sen vår lille plutt fick sin diabetesdiagnos - 8 månader som bjudit på många spännande dagar. 

Vi har provat att bli sjuka med hög feber, högt blodsocker, höga ketoner som följd - men löst det själva hemma (självklart hade vi åkt till sjukhuset om värdena inte sjunkit som förväntat). 

Vi har sänkt Miros HbA1c från 107 till 51 och läkaren var så nöjd med det att vi inte behöver springa där kontroller nu förrän framåt jul kanske. 

Vi gav den första diabetessköterska sparken för att det inte fungerade med henne, varesig med Miro eller rent allmänt då det blev mycket fel och hon glömde att skriva ut recept ett antal gånger. Hennes reaktion på att vi ville byta var minst sagt oprofessionell men nya sköterskan är jättebra - oavsett vad den gamla sa om sin kollega. Hon är rätt ung och har själv diabetes så även om hon inte har patienterfarenhet än så lär hon kunna diabetes utan och innan! 

Vi har varit på flera födelsedagskalas och ett bröllop utan att råka ut för några större missöden med blodsockret. 

Miro pratar bara mer och mer och nya ord bubblar fram varje dag, så nu får vi tänka på vad vi säger för han härmar allt!

Han har dessutom fyllt 2 år den lille skrutten! I 2 år har haft förmånen och glädjen att vara hans mamma!

Sommaren kom, regnet har fallit ett antal gånger och vi springer ut och hoppar i vattenpölarna som bildas så fort det bara går - vatten torkar så blöta kläder gör inget men glädjen det ger måste tas tillvara på!

Vi leker, vi njuter, vi skrattar!

Vi tar livet och dagarna som de kommer...




  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar