söndag 24 mars 2019

Rocky road

2019 började ganska skakigt och de senaste månaderna hade jag gärna haft ogjorda...

Ibland tar livet oväntade svängar och då är det bara att sitta still i båten och följa med. Jag stod inför val som både kändes svåra och enkla samtidigt. Valde ena vägen och följde den ett bra tag. Den visade mig att jag fixar det mesta på egen hand, vilket var en befriande känsla och jag kunde då lägga om mitt sinne och välja den andra vägen - i hopp om att den vägen inte delar sig igen och leder mig på villovägar...

Tiden får utvisa allt, men oavsett går jag med försiktiga steg på vägen med vissheten att jag fixar ALLT!

Har även haft duster med Försäkringskassan om vårdbidraget. Deras handläggningstid lämnar en hel del att önska då kötiden är minst 6 månader - upp till 1 år, vilket inte är annat än rent bedrövligt! Ringde i princip dagligen till en handläggare och frågade hur jag låg till i kön, tills jag lackade ur rejält när de hela tiden sa ”vi jobbar med ansökningar som inkom i början av sommaren -18” och KRÄVDE ett interimsbeslut som jag till slut fick och nu är vårdbidraget igång igen. Ny ansökan måste skickas in i augusti för att vara säker på att det inte blir ett glapp igen om de har samma handläggningstider inför nästa år.

Nu är siktet inställt på två roliga saker:
  • Miros 4-års kalas i maj... Presenter är klara sen länge. Han vill ha chokladtårta, närmaste släkten och grannarna på besök, grillat till middag om vädret tillåter... och ballonger... massor av ballonger. Har det mesta klart redan och listor på det som ska fixas - jag är en listmänniska. Finns inget som är så tillfredsställande som listor som man kan bocka av och slippa stressen över att ha missat något. Däremot är det svårt att förstå att vi redan ska ha 4-års kalas! Min lilla bebis är ingen bebis längre. En tänkande, resonerande liten minimänniska, full med egna idéer och känslor. 


  • Den andra saken vi räknar ner till är semestern. Vi åker till London i augusti! Där ska vi åka dubbeldäckare, tunnelbana, hissar och rulltrappor. Vi ska se hur stora dinosaurierna var på Naturhistoriska museet, mata ekorrar i Hyde Park, besöka Transport Museum, Hamleys leksaksaffär och se Big Ben. I princip ska vi göra ett Greta Gris-avsnitt på några dagar... Greta Gris Skolutflykt fast i verkligheten och utan så mycket grisar.

Vi har gått från Duplo till vanligt Lego och från små byggsatser till rätt stora. Den senaste stora var en Polisstation med 894 bitar som Miro byggde helt på egen hand. Jag får bara byta sida i instruktionsboken. Inte illa pinkat av en kille som inte fyllt 4 år än!





   

1 kommentar:

  1. Hej! 

    Vi vill tipsa om vår tjänst Blogghubb, där vi hjälper bloggare att synas. I vårt bloggflöde sammanställer vi nya blogginlägg från massvis av olika bloggare (med en kort inledning + en länk till bloggaren). Tjänsten är helt gratis, och kommer alltid att vara det.

    Om du vill att din blogg ska synas i flödet kan du följa instruktionerna här (väldigt enkel process): https://blogghubb.se/ansok 

    Med vänliga hälsningar
    Grundarna av Blogghubb

    SvaraRadera