fredag 17 juli 2015

Vardagen är här

Pappan har börjat jobba och vardagen har börjat för Miro och mig vilket går galant...

I skrivandets stund ligger jag i mitt flickrum hos mamma, lyssnar på regnets smatter, bebisens andetag och envisa myggors surrande. 

Vi har åkt till Värmland några dagar för att mormor'n ska få umgås lite med sitt barnbarn... och jag får njuta av att "komma hem". Får se om det finns tid att träffa kompisar och visa upp det lilla miraklet för dem eller om det blir längre fram - det är ju semestertider och många är bortresta. 

Vi ska i vilket fall åka och se broderns nya hus och umgås med hans familj en del. Lilla kusinen vill visa sina nya trix för Miro... hur man klättrar på möbler till exempel. 

Vad mer...? 

Jag har varit på efterkontroll hos barnmorskan. Det gick ju bra men när hon frågade vad jag tyckt om mödravården under graviditeten var jag väldigt ärlig! Svarade att den inte gav mig ett smack, kändes meningslös och som tramsigt "lullull"i förhållande till specialistmödravården (som jag uppskattade mycket), att informationen som tvingades på mig var överflödig eftersom jag redan visste det hon sa, vilket jag talade om vid varje möte, men det ignorerades och skulle jag bli gravid igen skulle jag tacka nej till mödravården! Det var slöseri med min tid bara! 

Det föll nog inte helt i god jord hos henne och hon sa med ett framtvingat leende att det är ju för barnets skull också och att de även gör det som ett socialt arbete för moderns psykiska välbefinnande - att hon ska känna att någon finns där för henne. 

Talade om att mitt sociala nätverk var stort, starkt och sammanhållet - hennes "sociala arbete att finnas där för mig" var trams och inget jag har/hade behov av och sånt måste man antingen känna om det finns behov av eller fråga om det finns behov för (om man inte har förmågan att känna/se det). 

Vet inte om hon tyckte jag var dum och blev ledsen - hon frågade och fick ett ärligt svar!

Pappan har fyllt år och jag bakade en choklad/mocca tårta som blev rätt god. Vi gjorde, i övrigt, ingen stor grej av hans födelsedag, mat och tårta bara. 


Planer för en fest till gossebarnets ära är i full gång. Det blir en typ av namngivningscermoni med massa god mat och efterrätter i glada vänners lag. 

Mer än så är det kanske inte just nu... 

  

1 kommentar: