söndag 20 april 2014

Påskhelgen

I torsdags firade vi bröllopsdag med att gå ut och äta på en libanesisk restaurang somheter Meza. Fantastiskt gott! ... och mycket - vi hade med två stora plastbyttor hem med kött, sallader och röror somvi inte orkade äta upp på plats. Meza kan varmt rekommenderas om man är i Örebro och vill gå ut och äta gott och vällagat. Det var rent, snyggt och fräscht! Toaletten brukar vara en "give away" till hur resten är och den var ren, fräsch och luktade gott. All inredning var snygg och lamporna var hur läckra som helst!


Vi är nu hemkomna från lite påskfirande i mina hemtrakter. God mat har lagats och ätits. Vi har njutit av såväl sällskap som sol. 

Jag lagade maten som moder inhandlat. Förrätt blev ägghalvor med en majonäsklick och räkor, kallrökt lax, potatis och en kall sås med örter. 

Till varmrätt fanns det ugnskokt lax med rödlök och dill, grillad kyckling med sås, potatis, sallad och irakisk dolma. Efterrätt blev glass, jordgubbarm kaffe/te och kakor och sen ost och päron. Ingen behövde gå hungrig och jag är imponerad av att mina dolma blev så bra den här gången...

 

Vi var nere vid sjön och kikade lite och syskonbarnets hund jagade sin tennisboll i vattnet. 


En tur till Mariebergsskogen hanns med också och där hade massor med söta fågelholkar satts upp(det har varit nån tävling tror jag). Fanns de mest fantasirika skapelser man kunde tänka sig... prickiga, rosa, kamouflagefärgade och dessa...


Ute på bryggorna/spången stötte vi på en liten soldyrkare...


I djurhagarna gick de flesta i väntans tider. Minigrisens mage släpade nästan i backen och ändå hade och ca 8 veckor kvar till de små kultingarna skulle komma. Inte underligt att hon inte ville vara med på bild och helst låg med magen nere i ett hål i marken. 


Det var så himla härligt ute idag att vi gick runt i flera timmar och bara njöt i solen innan vi for hem till våra fyrfota vänner igen... och som vanligt såg de väldigt nyvakna ut när vi klev innanför dörren men försökte strax ge sken av att de hade haft det såååå tråkigt och såååå svårt när vi inte var hemma - jäkla dramadrottningar!

  

1 kommentar:

  1. Åhhh... ungskokt lax är ju verkligem hur gott som helst. Snacka om att jag blev sugen nu... Senaste tiden har jag fått hålla tillgodo med manglad läskig lax som inte på långa vägar är lika god.

    SvaraRadera