onsdag 17 december 2014

Specialistmödravården

Idag var jag kallad till läkare hos specialistmödravården där jag kommer få gå på täta kontroller pga min EDS. (Hoppas det innebär att jag slipper den pantade barnmorskan på vårdcentralen.)

Den manlige läkare jag träffade var mycket sympatisk, hade läst på om både mig i min journal och om EDS och vilka risker som fanns i samband med graviditet/förlossning. Han kommer beställa remisser hos olika specialister innan han i samråd med andra beslutar om vanlig vaginal förlossning är att föredra för mig eller om man ska välja kejsarsnitt. 

Jag kommer gå på regelbunda ultraljud hos honom för han tyckte att det bästa var om han kunde följa mig hela vägen, dels för att han nu läst in sig på mitt fall, dels för att det blir en trygghet för mig att träffa samma läkare varje gång och dels kunde han ju lära sig mer om EDS och bli en erfarenhet rikare. 

Ett snabbt ultraljud gjordes för att se så allt stod rätt till - och det gjorde det. Det rör sig i magen och hjärtat slår taktfast. Coolt att se! 

Nästa besök blir i början av januari och sen rullar det väl bara på, antar jag.

Magen växer. Vissa dagar känns det som en liten guldfisk simmar runt i nedre delen av magen, men jag vet inte om det är fosterrörelser, tarmarna eller inbillning. 

Nu ser jag fram mot julledigheten och att få vila ordentligt...

  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar