lördag 20 juli 2013

Finfrukost med kardemumma

Igår var jag ute och "pallade" krusbär och röda vinbär. 


För att göra något med vinbären startade jag morgonen med att göra en vinbärskaka med kardemumma. 

Den har vi nu provat tillsammans med en kopp kardemummate - perfekt start på en lördag!


Röd vinbärskaka med kardemumma

100 g smör
1,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1-2 tsk stött kardemumma
3 dl vinbär

Till formen:
Smält smör
Ströbröd
Stött kardemumma

Smält smöret och blanda det med socker och vaniljsocker. Tillsätt sen äggen, ett i taget och rör om mellan varje ägg. 

Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma i en bunke och rör sen ner de torra ingredienserna i smeten. Rör smeten slät.

Häll smeten i en smord och bröad form (blanda ströbrödet med lite kardemumma) gärna med löstagbar kant. Strö över bären.

Grädda i mitten av ugnen i 225'C i ca 20 minuter. 


  


1 kommentar:

  1. Mums, låter gott även för mig som normalt inte gillar vinbär och speciellt inte de röda.

    SvaraRadera