söndag 15 december 2013

Bibeln farligare än Bagdad?

Tredje advent... julen närmar sig med stormsteg och jag har, som vanligt, ingen julkänsla. Tycker det tvingande som kommer med denna högtid är ett otyg som jag helst skulle slippa, men vad ska man göra? Varannan jul är jag bara hemma, och tar det lugnt, och varannan tvingar jag mig själv att vara social med delar av släkten. I år har mamma önskat att vi ska komma till henne och följa med till äldsta syskonbarnet.

Missförstå mig rätt - jag har absolut inget emot att umgås med vare sig moderskeppet, syskon eller syskonbarn, men allt har en tendens att bli så upphaussat i juletid. Mat och presenter i överflöd och ett "tvingat" socialiserande som jag hellre håller på med alla andra dagar på året. Ger hellre min tid och gåvor "bara därför att" när som helst under året - det brukar bli mer uppskattat så tycker jag.

Nå... det är bara att sälla sig till leden, göra som alla andra i år och acceptera att det är så här det ska vara...

Tittade på ett program på tv'n om bibeln och bibliska personer. Adam och Eva, de första människorna, och deras söner Kain och Abel. Tydligen var inte hela världen stor nog för dessa två pojkar, för Kain dödade Abel.

Den tredje människan på jorden blev mördare - han mördade 25% av jordens befolkning och 1/3 av de han kände... Det gör, i min värld, bibelns första Mosebok och Eden, till en farligare plats än exempelvis Bagdad.

Det känns som det satte tonen för resten av jordens befolkning - fantastiskt!

Nu tänker den här jul-Grinchen hälla upp en kopp te och fundera lite över livets förgängligheter...

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar