fredag 30 oktober 2015

Känns värdelöst hjälplöst

Lille plutten har "ärvt" min förkylning och efter ett par dagar med snorig och täpt näsa är det nu istället en otäck hosta han kämpar med.

Hostan är, utan tvekan, värst på natten och han har svårt att sova liggande. 

Vi har provat att höja huvudänden för honom men eftersom han rör sig en hel massa så hjälper det inget, för rätt vad det är har han ålat sig iväg och ligger fel i förhållande till höjningen. 

Detta resulterar i att jag får sitta med honom i famnen, i soffan och sova. Eller ja, han sover, jag slumrar av och till och känner mig mer död än levande när morgonen kommer. 

Tack och lov har han ingen feber och allmäntillståndet är inte heller direkt påverkat för dagtid äter och dricker han som han bör och leker mellan sovperioderna, precis som vanligt. 

Som förälder känner man sig dock rätt hjälplös och värdelös när man inte kan ta bort hostan eller ens lindra den, men... det är ändå en glad kille och förkylningar går ju över...


   

1 kommentar:

  1. När mina var så små hände de ibland att de fick sova i babysittern eller i bilstolen som jag ställde i deras säng. Vilket det blev berodde på vilken babysitter vi hade hemma just då.

    SvaraRadera