tisdag 3 januari 2017

MPR-vaccin

Dagarna innan vi for till Värmland på julledighet gav "tant Karin" vaccination mot mässling, påssjuka och rödahund. 


OM han får någon reaktion så brukar den komma 5-14 dagar efter sticket. 

Miro var förövrigt fantastiskt duktig på sin 18 månaders kontroll. Han känner sig ordentligt bekväm med Karin och följde alla hennes instruktioner och la till lite bonusar till henne som hon annars inte kollar förrän 2,5 årskollen och vid 4 år. 

Inget behövde jag säga att han kan hemma för han visade gladeligen att han både kan bygga och riva klosstorn, alla sina synliga kroppsdelar pekar han ut utan bekymmer (dina med om du tillåter), rita på papper, säga typ två ord bad hon om, men han kan över 20 på både svenska, kurdiska och engelska - han bildar till och med korrekta flerordsmeningar. Karin var impad av hans kunskaper och sa att det är första 1,5 åringen på flera år som självmant lyssnar på hennes instruktioner och utför - och föräldrarna inte behöver säg "det kan han/hon hemma". Han till och med städade upp leksakerna efter sig och la i respektive korgar innan vi gick - för så är han uppfostrad! 

Hon fick en slängkyss och vinkevink när vi gick ut och han visade hennes sin igelkottstatuering. 

Karin på BVC är toppen! Vi älskar henne lite faktiskt! 

7 dagar efter vaccinationen kom febern... över 40 grader och blodsockret samt insulinet fick frispel. 2 dagar höll sig febern så hög trots Alvedon. Sen kom prickarna och febern gav med sig. Prickarna är kvar och det urflippade blodsockret med eftersom kroppen tror att den har en allvarlig infektion - mässlingen. Hoppas det ger sig snart, för även om han är glad och pigg så är ett blodsocker som ligger mellan 13-16 konstant under dagen inte alls bra...

Det nya året kom, fast vi sov gott vid tolvslaget så nu ska man lära skriva 2017 istället och hoppas på ett fantastiskt år!


Miros nya favoritlek är "teparty" så med sin servis serverar han inte bara oss utan även gosedjur och fantasivänner...


Han är en fröjd att se när han utvecklas men nuvarande fasen "KAN SJÄLV!!!!!" inkl "NEJ!!!!" känns numera lite uttjatad och då vill man gärna sätta ut han på gatan och hoppas trollen kommer och hämtar han tillbaka när man hör det för femhundrasjättielftegången på en dag, fast han är ändå söt... så vi behåller'n nog ändå ;) 


   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar