söndag 20 juli 2014

Galenskaper

Sitter och tittar på "Extreme Couponing" och förundras lika mycket varje gång över konceptet...

Att handla och använda kuponger för att komma billigare undan är toppen! Men i den här, självklart amerikanska, serien går det över styr.

De lägger ner hela sin tid och själ i att hitta så många kuponger de kan. Vilket kan innebära att dyka i sopcontainrar för att hitta reklamblad, samla barn och släkt för att klippa ut dem, tigga tidningar från grannar och arbetskamrater och skriva ut från internet. De kategoriseras, samlas, sätts i pärmar. 

Kupongerna gör att personerna kan köpa många varor gratis eller för några enstaka ören - vilket självklart är bra för deras ekonomi. 

De köper inte två paket pasta, en tub tandkräm och en flaska schampo. Vi pratar om 183 paket nudlar, 58 tandkrämstuber och 280 schampoflaskor! De samlar lager hemma så man tror att de väntar på jordens undergång och den som har mest vinner och överlever längst...

Tyvärr verkar även de flesta kuponger för ätbara saker vara ohälsosamma halvfabrikat eller färdigrätter fyllda med fett och onyttigheter. 

Jag tycker det är skrämmande att de köper såna mängder och föder hela familjen på micromat, chips, godis - galet! De köper produkter bara för att de har kuponger för dem, oavsett om de faktiskt tycker om dem eller ej och fyller hemmen med vansinniga mängder, för i ärlighetens namn - vem behöver och gör över med 276 frysta pizzor, 97 sköljmedelsflaskor, 800 hushållspappersrullar, 164 förpackningar micromiddagar, 83 stora flaskor Coca-Cola och hyllor i hemmet med minst lika mycket till?!

Det bästa är ju när de har 102 kuponger för hundmat, köper det för att det blir näst intill gratis - utan att ha hund!

För mig blir detta galenskap! De kan stå i affären och gråta över att butiken bara har 52 förpackningar engångsrakhyvlar fast de har 121 kuponger med sig - världen skulle ju kunna gå under!

Amerikaner... 


  


1 kommentar: