söndag 20 juli 2014

Jag är rik!

Jag är rik, faktiskt!

Jag har inte vunnit på lotto eller triss, men plötsligt händer det...!

Insåg när jag satt på balkongen förut och skördade örter till påsarna i frysen, att jag känner mig rik. 

Om man bortser från de, mediokra, bankkontona så har jag en rikedom jag värdesätter mer... Frysen och skafferiet är full med mat! Jag har kött, fisk, fågel. Jag har egenodlade örter, ärtor jag plockat och spritat själv, bär av alla tänkbara sorter som jag plockat och fryst in. Det finns portionslådor med färdiglagad, hemlagad, mat om man inte orkar laga nåt en dag. 7 sorters kakor, bullar, rulltårta och cupcakes gömmer sig också i frysen. Torrvaror i skafferiet och saft och sylt i kylen. 


Skulle något hända med frysen skulle min rikedom smälta bort - hur sorgligt är inte det?! Lätt att ersätta dock...

Vetskapen om att vi inte behöver svälta på några månader, att jag kan laga nästan vad som helst, bjuda om det kommer gäster - det gör mig glad i själen och gör att jag känner mig rik! Jag kan dela med mig, och gör det gärna, både från mina matförråd och från bankkontot om någon behöver... Det ger också en känsla av säkerhet och glädje. 

Att jag kan öka på mina förråd utan kostnad, annat än lite energi, är också fantastiskt! Naturen är full av bär, svamp, grönsaker och annat smått och gott som man med fördel kan torka eller frysa in, safta och sylta för att klara sig kommande år och det är något jag gärna gör. 

Jag skulle kunna bli bättre på att ta hand om rester, det erkänner jag. Ofta blir saker liggande i kylen och jag glömmer bort det och när jag ska ta fram nåt annat hittar jag oidentifierbar materia som går i soporna - det är slöseri.

Känslan av att vara rik (men något slösaktig) kvarstår dock...



  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar