söndag 19 augusti 2012

Bad- och lekhelg

Uj, uj, uj... så här mycket är det nog längesen jag rörde på mig...

Broder med barn kom hit i torsdags och vi åkte till Stadsparken och lekte av oss lite först i några timmar innan vi återvände hem och åt kurdisk kebab och sen satt och pratade resten av kvällen. Barnen gick till lekparken och roade sig på egen hand en liten stund och kom sen tillbaka för lite fruktstund.

Blev ganska tidig kväll eftersom jag skulle upp på möte på fredag morgon. Självklart åkte jag till fel adress och stod och väntade, men när jag kom på det och åkte dit jag faktiskt skulle vara var jag bara 5 minuter efter utsatt tid och det löste sig bra ändå. Trodde mötet skulle vara kanske en timme, men det blev visst tre. Hemma satt två förväntansfulla syskonbarn och väntade på att vi skulle åka till Gustavsvik.

Vi packade snabbt ihop handdukar, badkläder och liten fikakorg och åkte sen mot upplevelsebadet. Ombytta och klara var det bara att plumsa på i vattnet. Jag började lite försiktigt i en vanlig bassäng, men blev sen upplurad i "toaletten" en vattenrutschkana som man åker ner i en rund sak som påminner om ett avlopp där man spolas ner. Trapporna upp till de olika kanorna var helt klart det läskigaste! Hade man tagit sig upp för trappan kändes inte kanan så farlig faktiskt. Förstår inte att de har så otäcka trappor!!

Bild lånad från Google.


I alla fall... Åkte alla kanor utom "Vildforsen". Det var för mycket folk i den och där respekterades inte de satta reglerna - att ta det lugnt, inte åka på varandra, vänta tills den framför kommit iväg en bit osv, osv. Inte konstigt att det är flera som skadat sig i den och barn som drunknat (tyvärr). Det går snabbt och den har små pooler mellan där det helt plötsligt dimper ner 20 ungdomar som åkt i klunga och som trampar ner allt i sin väg utan respekt för de som kanske redan är i poolen och försöker ta sig upp i nästa kana. Nej, den avstod jag, men åkte allt annat flera gånger. Flöt även runt (i otakt) när vågmaskinen satte igång i den stora poolen... andra försöket gick bättre.

Allt som allt var det ett spännande besök utan allt för stora skador, men vi var alla trötta när vi kom hem och satte oss och åt middag.

Barnen tog det sen lugnt på kvällen (all energi hade nog gått åt i badet) och la sig ganska tidigt. Vi satt uppe lite längre och pratade, fikade, åt frukt, nötter och solrosfrön, lite mer mat och några koppar te.

Igår, lördag, börjades dagen lugnt och sen när det började krypa myror i brallorna åkte vi först till Skojlandet, men det kändes lite mer än halv B så vi satte oss i bilen och åkte vidare till Lek- & Buslandet istället. Helt klart värt de extra kronorna per barn att vara där! Proffsigare, renare och mer att göra.

För min del blev det en rutschkana, studsmattor, lite klättrande på vulkanen och ett bollhav... sen var tant trött och ville helst sitta på en bänk och vänta på att övriga i sällskapet lekt klart...

Lånad från Google

Lånad från Google

Efter lite sen lunch åkte broder och barn hem till Karlstad igen och jag la mig i ett varmt bad. Nu är tant trött på riktigt och har rört sig mer än hon normalt sett gör, så idag har jag inte tänkt göra många knop. Fixa lite med bilder och vila...

Har ni gjort något spännande i helgen?

 

2 kommentarer:

  1. Varför var trapporna läskiga? Hur gamla e dina syskonbarn?

    SvaraRadera
  2. Sv - Usch... De trapporna lät minst sagt läskiga...

    Kopia svar: Aha! Ja<g drömmer själv om en ny hörnsoffa eller iaf en som inte är lika nedsutten som denna...

    SvaraRadera