måndag 16 juli 2012

Weekendsemester bokad

Nu har jag bokat både flyg och hotell så den 3 augusti åker vi till Warszawa (Polen) för en liten weekend iväg från hemmet. Vi har varit där tidigare och det är en riktigt trevlig stad, med en stad under staden också. Gatorna är så hårt trafikerade att de gjort ett väl fungerande tunnelsystem under vägarna för gångtrafikanter och för att göra det hela lite trevligare har de fyllt gångarna med butiker, caféer och restauranger. Det finns vakter/poliser där nere hela tiden och det är rent och fräscht - inte som i Sveriges tunnelbanor/gångtunnlar där det luktar urin och alkohol mest hela tiden.

Du kan hitta allt från nybakade goda bullar, till kläder och väskor nere i gångarna och till roligare priser än i shoppingcentrumen, men självklart ska vi besöka även shoppingscentrat närmast hotellet. Det finns en helt gudomlig glassbar på översta våningen. Förra gången vi var där gick vi runt och tittade i affärerna innan vi gick till "Food court" och käkade, tog en varsin glass i glassbaren och sen gick på 3D bio i deras gigantiska cinemaplex.

Bild lånad från Google

Har bokat in oss på samma hotell som tidigare också... bara för att de har riktigt bra service, ligger centralt och har den mest fantastiska frukostbuffé jag någonsin sett! Relativt billiga är de också och denna gången blev vi uppgraderade till ett finare rum för samma pris och det inkluderade även välkomstdrink i baren (eller kvällsmat om vi hellre ville det).

Bild lånad från Google
Även om det bara blir en weekendresa ska det bli skönt att komma iväg. Svärföräldrarna får vara snälla och titta till katterna när vi är borta.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar