söndag 15 april 2012

Dumburken

Sitter och tittar på ett program på 4:an som heter "Mitt barn är smartare än jag" och jag vet inte varför men jag tycker synd om barnen och ogillar föräldrarna som profiterar på sina barn och inte ser svårigheterna de har.

"Autumn är 9 år och konstnär, men kan inte ta enkla instruktioner för att utföra en uppgift, hon måste bli visad."

"Pranev är 8 år och älskar siffror, men fungerar inte utan ett schema som talar om för honom vad han ska göra varje vaken minut - annars blir det kaos för honom."

Ingen som tänkt på att det låter som de borde ha någon diagnos? Jag gillar inte amerikanska "dokumentärer" om "barngenier". Föräldrarna utnyttjar barnets specialintresse i sina egna ekonomiska syften. En pojk som målade tavlor och sålde köpte ett hus till sina föräldrar - trots att han var 8 år gammal och inte hade en aning om vad det innebar, men han fick ett eget rum att ha som "studio" och var nöjd med det... att hans "lön" försvann in i föräldrarnas önskningar var det ingen som pratade om. Istället för att skapa en collage-fond eller sätta undan pengarna så han fick dem när han var 18, köpte de hus, ny bil, saker till familjen osv... men vad gjorde det - deras barn var ju geni!!??

Varför är det så viktigt för amerikaner att göra IQ-test på sina barn och få veta om deras 3 åring är överintelligent? Är det inte bättre att uppmuntra lärande bara, göra saker tillsammans med sina barn och låta dem vara barn?

De pumpar sina barn fulla med skitmat i skolan och hemmet, är världens tjockaste befolkning, men att låta dem vara barn är omöjligt! Sjukt!

Autumn visar upp en tavla som är ett stort hjärta med mindre hjärtan i så det ser ut som en måltavla och hon kallar den "Target Heart" och den symboliserar, enligt henne "Amerika för att det är ett vackert land som gör allt för sitt folk och hjälper och stöttar folk över hela världen". Är det vad de lär sina barn?! Fråga befolkningen i mellanöstern om de tycker att USA bara "hjälper och stöttar". Fråga Vietnam om de tycker detsamma... De är ju helt ute och cyklar när det kommer till självinsikt och vad de gör med den nya generationen...

Galet!!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar