onsdag 16 maj 2012

Dubbelmoral och pinnar

Sitter här i soffan och njuter av att det är helg nu och att jag har en förpackning sesampinnar från Lidl. De är sjukt goda och rekommenderas varmt! Det är 4 st påsar i en förpackning och de kostar typ 9:-. Perfekt kvällssnacks och vill man lyxa till det lite extra så tar man lite "Skrattande kon"-ost till - vardagslyx, även för en opererad.

Det är ungefär som salta pinnar fast med sesamfrön och salt, så det är lätt att äta och klumpar inte ihop sig massa i den lilla magen. En påse är utmärkt under kvällen, istället för popcorn, godis eller chips.

Så - då har jag gjort lite gratisreklam för Lidl och deras sesampinnar. Tycker faktiskt om de flesta produkter Lidl har och handlar där flera gånger varje vecka.




Imorgon ska jag leta reda på Kesella Citrus och testa för alla som provat den säger att det är en smakorgasm... ska, om jag hittar den, försöka hitta lite färska jordgubbar också att ha till och kanske lite digistivekex, så blir det som en fuskcheesecake. Värt att testa i alla fall. Såg nu på Arlas hemsida att det finns en Kesella Rabarber också... den ska jag med prova om jag hittar den. Kanske skulle göra lite rabarberkräm imorgon förresten... hm...


Förstår inte opererades "dubbelmoral". De sitter i ett forum och säger "Det är förbjudet att äta socker! Ät bara fettsnålt och lightprodukter!" och i nästa mening frågar de "Jag opererades för 2 veckor sen, när kan jag börja dricka alkohol?".

Jag äter hellre lite fett och socker än "drogar" kroppen med alkohol som dessutom är fullt i kalorier, men det tänker de kanske inte på... Självklart kan man nån gång ibland ta sig ett halvt glas vin eller så, om man klarar det, men jag ser inte meningen med att dricka kalorier och har aldrig sökt "ruset". Då äter jag hellre en god middag och gör en liten efterrätt som fuskcheesecaken istället.

Hjärnan behöver fett för att överleva, men alkohol dödar hjärncellerna - det är skillnad!

Jag har förresten ett tips till de som är opererade eller ska opereras... Man tappar i regel hår en tid efter operationen och det gjorde jag med, men inte så mycket. Vissa tappar kolossala mängder och tror de ska bli helt skalliga. Jag ökade min "multivitamin" till två tabletter om dagen istället för en och då slutade jag tappa hår. Tänkte först att det kanske var färdigt med håravfallet i alla fall och gick tillbaka till en tablett/dag och då började jag tappa igen, så det är värt ett försök om man är rädd om sitt hår. 2 tabletter/dag av multivitaminen och håret stannar kvar och blir lite finare också... ett tips från mig - till dig!

 

  

4 kommentarer:

  1. Dom pinnarna ska jag lägga på minnet till man kan göra lite utsvävningar, längtar faktiskt salt lite då och då.

    Angående Lidl kan jag inte annat än hålla med och det har diskuterats hett i min "familj" då mamma anser att man ska stödja sina lokala handlare, fast egentligen är problemet att hon är rädd för utlänningar och utländsk mat och tror att alla deras produkter är skit, bara för att hon är så trångsynt, och detta sprider hon bara vidare.

    Faktum är att jag i många fall väljer Lidl's produkter före Sveriges standradssortiment då tyskarna håller högre kvalité på sina grejer. jag skiter i att det är lite tabu med Lidl.. är så less på att man jämt ska göra som det förväntas av en. Lidl är bra därmed basta :)

    SvaraRadera
  2. De här med multivitaminen. Dietisten visade mig dem men de är ju galet stora. Vet du om det finns alternativ?

    Ska testa de dära pinnarna någon gång. =)

    SvaraRadera
  3. Hmpf!! Mutter, fick Sidan kan inte visas då jag skulle posta min fråga.

    Vet du om det finns alternativ till multivitamintabletten? Den var ju galet stor.

    SvaraRadera