torsdag 15 december 2011

Morgonhumör med Aspergertendenser

Ibland funderar jag på om jag inte borde ha nån bokstavskombination, nån diagnos, nåt syndrom, eller om jag bara ska stämplas som en morgonsur kärring...

Rör eller rubba mina morgonrutiner och jag blir satt helt ur spel och visar dessutom upp ett, inte helt avundsvärt, humör.

Tidigare, innan operationen, var mina morgonrutiner följande... vakna i lugn och ro (=snooza i nästan en timme), gå på toaletten, duscha, borsta tänderna, sminka mig, klä mig... strumporna först, sen följt av allt annat i tur och ordning, fixa håret, skor, ytterkläder, hämta eventuell matlåda, kolla att allt är med i väskan och sen dra. Helst ska ingen prata med mig under tiden heller - om den inte är beredd att bara få snäsiga svar tillbaka.

Nu måste jag klämma in en frukost i den där rutinen och då finns det ju risk att nån hinner ockupera toaletten/duschen under tiden och irritationen och stressen blir ett faktum. Jag känner att jag måste äta innan jag duschar, men efter jag varit på toa. Äter jag frukost efter jag duschat blir det fel och att sminka sig innan jag borstat tänderna är helt otänkbart, eftersom jag då fortfarande känner mig smutsig och inte sminkar man sig skitig?!

När man inte bor själv kan dessa rutiner bli satta ur spel lite när som helst, eftersom jag inte kan kräva att gubben inte går på toaletten under tiden jag håller på med mina bestyr, han får inte duscha, utföra behov, inte borsta tänderna... det funkar ju liksom inte - särskilt inte om han också har en tid att passa och jag inte bemödar mig med att gå upp tidigare för att få tillgång till allt i ensamhet innan han kommer upp...
Det är i alla fall tur att vi inte har någon morgontidning längre för den har också ingått i min morgonrutin... ingen får röra den förrän jag tagit den och bläddrat igenom den.

På helgerna går det bättre för då har jag inga direkta "måsten" som jag måste göra mig i ordning inför utan får då ta allt i min egen takt... Det innebär ingen större förändring, mer än att istället för att hela proceduren ska vara klar på typ 30 minuter så kan det ibland ta ett par timmar innan jag är klar - och då får man prata med mig utan att jag dödar direkt!

Visst låter det som en dröm att vara gift med mig?

Måste bara, förresten, visa granen jag åker förbi varje dag till och från jobbet...



Ser väl ut som en helt ordinär gran... som man kanske svischat förbi lite för snabbt med bilen, samtidigt som man försökte knäppa en bild...

Men... titta på en bild på granen i dagsljus så får ni se... den är inte så ordinär då...



Den är formad av en hög kasserade däck och stjärnan är en fälg med två fälgkors... Däckfirman ute på landet har tänkt till lite...

Ha en bra dag alla!

1 kommentar:

  1. *hihi* Välkommen till min värld. Tror vi skulle fungera bra ihop på morgonen med varsitt kök, varsin toa och tystnaden. =)

    Å strumporna måste såklart på först opch sen resten. =)

    SvaraRadera