söndag 13 januari 2013

Fixat och donat

Igår började jag greja i sovrummet. Hyllan vi har våra kläder (Jysk-skit) rasade ihop och allt blev mycket mer arbete och tog längre tid än jag tänkt mig. Hyllan står upp igen, tillfälligt i alla fall, men vi får nog överväga att införskaffa något annat... eller sätta upp hyllor i hela klädkammaren så vi kan förvara allt där istället. Vilket som, innebär det arbete för mig som jag inte är riktigt intresserad av eller har rätt verktyg för - undrar om man kan muta nån på jobbet för lite hjälp...?

Idag for gubben iväg till sina föräldrar för att jag ska få lite tid för mig själv, och hur mycket jag än stör mig på alla ljud han gör, så är det lite tomt utan honom hemma... men ändå skönt att vara ensam ett tag - och han är ju bara 5 minuter bort om saknaden blir för stor.

Jag har idag städat, tvättat, fixat och donat, så nu är det hyfsat rent här. Ska bara torka golven, men det gör jag imorgon tänkte jag. Middagen är redan klar eftersom dagens potatisgratäng och kotletter räcker till ett par måltider till. Har även rostat solrosfrön för att kunna äta som snacks, men även för att ha i sallad sen under veckan.

Imorgon ska jag, innan jag åker till jobbet, åka förbi veterinären och lämna in Lillisens kropp för kremering. Det går inte att gräva i backen ute, så han har fått sova inbäddad i en filt, i sin korg, på balkongen... och det gör mig nog mer ont än att lämna in kroppen för kremering. Jag ser korgen, och jag ser filten - jag vet att han ligger där i, och det är minusgrader ute... Jag vet ju att han är död och inte känner nåt, men det gör mig ändå ont att han ligger ute i kylan.

En annan underlig sak jag märkt - Magnus Ugglas låt från "Så mycket bättre", Min far och jag, får mina ögon att fyllas av tårar varje gång jag hör den... undrar varför?! Jag har lätt att gråta till musik, men det är vissa toner som triggar igång det, vissa röster, särskilda personer eller tillfällen, men här är det... Magnus Uggla... och varenda jäkla gång - tycker jag borde vänja mig, men så fort jag hör "han lärde mig växter och deras namn på latin" är det kört!


  

2 kommentarer:

  1. Vad kostar en sådan kremering? Jag hade aldrig råd att kremera någon av mina katter tyvärr. Får hoppas att vi kan ixa de den dag de blir dags för Donna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kostade 550:- för kremering inkl nån administrativ avgift. Hund är dyrare, särskilt om det är en stor hund... tror de går lite efter vikt eller nåt. Det var inte enskild kremering, sån där man får aska tillbaka i en urna, utan bara kremering. Vill man ha askan tillbaka är det betydligt dyrare tror jag.

      Radera