måndag 10 oktober 2011

VAK (vård av katt)

Idag fick jag åka till veterinären för Snutten var inte bra på morgonen. Det är en lite speciell katt med ADHD som tidigare medicinerats, men numera är han så gammal att det inte behövs längre. Hans beteendestörning gör honom lite känslig för förändringar och i torsdags skedde en förändring i vardagsrummet då en soffdyna plockades bort och överdrag tvättades. Han bestämde då att han inte kunde vara i soffan och inte så gärna i vardagsrummet heller. Vad jag då inte la märke till direkt var att han protesterade genom att sluta äta och dricka (med 4 katter är det inte alltid lätt att veta vem som äter vad i skålarna som alltid står framme). Han blev uttorkad och lite allmänpåverkad av detta.

Veterinären tog prover för att utesluta sjukdomar men hittade inget, förutom ett något förhöjt njurvärde (kreatinin), men inget anmärkningsvärt på en katt av Snuttens ålder och den lilla förhöjningen kunde även bero på uttorkningen och bristen på mat.

Han fick vätska och glucosamin subkutant (under huden), klorna klipptes och sen fick vi åka hem. 1663:- kostade det och med hem fick jag förutom en fortfarande sövd katt även en burk blötfoder som jag kan prova få i honom imorgon och en provpåse med torrfoder (fast det fodret vi använder är helt godkänt av veterinären och särskild kost behövs ej i nuläget).

Eftersom han fortfarande sov när jag fick med honom hem ville jag inte lämna honom ensam, groggy och vinglig hemma, så det blev jobb hemifrån idag.

Idag är det 1 månad sen operationen och även om jag gärna hade sett större resultat på vågen är jag nöjd. Jag mår bra och måttbandet visar resultatet som vågen vägrar. Jag kan äta allt och har fortfarande inte dumpat nåt.

Hade tänkt börja träna idag men det blir som sagt aldrig som man tänkt sig, så jag fick istället gå ner i bastun och undersöka motionscykeln och multiredskapet som står där... en sån där kombinerad sak som ska ersätta alla maskinerna på gymet. Dålig kvalitet, rostigt och inte alls som stationerna jag vill styrketräna på, så det blir nog att lösa kort på Friskis & Svettis igen, och faktiskt gå dit regelbundet den här gången.

Nu ska jag antingen springa upp och ner i trapporna (11 våningar) eller bara ta det lugnt i soffan... Ska vi gissa vilket alternativ som vinner? Jepp! det senare vann, innan jag ens hade hunnit skriva klart meningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar